9444

Wonen in een fijn gezinshuis?

- Woonoppervlak van ca. 137 m²;

- Een wijk vol ontwikkelingen;

- Authentieke details aanwezig;

8781
8782
8783
8784

Ontwikkelingen in de wijk

Langs de Croeselaan en Vondellaan waren vooral boerderijen, tuinderhuizen en steenbakkerijen te vinden. Na de eerste wereldoorlog (1914 - 1918) brak een bloeitijd aan voor de stad Utrecht. Utrecht was een belangrijk handels- en industriecentrum geworden dankzij de centrale ligging aan het water, het spoor en de weg. Er is een zeer gevarieerd aanbod aan woningen in de wijk. In de wijk staan veel eengezinswoningen en boven-en benedenwoningen. Veel woningen zijn gebouwd in de jaren ’20 en ’30. De woningen zijn veelal van goede kwaliteit. Wonen aan de Croeselaan wordt binnen korte tijd UNIEK! Wonen in een karakteristieke woning in het nieuwe centrum van Utrecht, in het midden van mooie ontwikkelingen.

Merwedekanaalzone: 'Wonen, werken en verblijven'

Het gebied van ca. 60 hectare groot, ondergaat een grote verandering. Het wordt een duurzame en hoogstedelijke stadswijk. Het stuk ligt aan de westkant van Utrecht. De zone tussen 'Villa Jongerius' en de A12 wordt een prettige plek om te wonen, werken en te verblijven. Duurzame verstedelijking en mobiliteit zijn hier de speerpunten. Er komt ruimte voor ca. 20.000 nieuwe bewoners.

Informatie over Merwedekanaalzone

Beurskwartier: 'Wonen, werken en leven'

Aan het einde van de Croeselaan komt het beurskwartier. Het Beurskwartier is zeker niet standaard, eerder gedurfd. Van het Beurskwartier tot aan het Merwedekanaal loop de centrumboulevard. Het hele Beurskwartier is gezond, want het is groen, autovrij en klimaatbestendig. Naar alle kanten toe is het Beurskwartier verbonden met zijn directe omgeving.

Informatie over Beurskwartier

Kruisvaartkade: 'Wonen met een blik op de toekomst'

Op korte afstand van het oude centrum van Utrecht, tussen de Kruisvaart en het spoort ligt een terrein vol potentie. De Kruisvaartkade sluit aan op de Dichterswijk en zal in het teken staan van vergroening en duurzaamheid. Het nieuwe woongebied met een visie op de toekomst. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik. Er komen hier ruime stadswoningen, maar ook kleine en grote appartementen.

Informatie over Kruisvaartkade

Rotsoord: 'Creatieve hotspot aan het water'

Het oude industrieterrein aan de Vaartsche Rijn wordt ontwikkeld tot creatieve hotspot, waar hippe horecagelegenheden gevestigd zijn. Er komt een hotel en er worden woningen gebouwd. Het is hip, vernieuwend en een plek waar je graag wil zijn.

Informatie over Rotsoord

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.