9458

Woningtype Brouwer

Deze woningen liggen in het verlengde van de bestaande Nijverheidsweg. De architectuur van deze woningen is geïnspireerd op de bestaande woningen aan deze straat die wordt gekenmerkt door klassieke invloeden uit de jaren '30. Dit uit zich in woningen met krachtige kappen en ruime overstekken.

De gevels zijn gelaagd uitgevoerd in oranje genuanceerde baksteen en horizontale gevelbekleding. Kenmerkend zijn de rijk gedetailleerde kozijnen en entreepartijen welke de woningen veel allure geven.

8814

Woningtype Drucker

Deze woningen liggen tussen de bestaande woningen aan de Stationsweg-West en de Nijverheidsweg en vormen samen een eigen buurtje binnen het plan. De architectuur uit zich in herkenbare basisvormen, waarbij de asymmetrische kopgevels kenmerkend zijn en een voorname bijdrage leveren aan de karakteristieke uitstraling.

Door de variatie in goothoogtes en een afwisselende mix van genuanceerde baksteen en verfijnd keimwerk, krijgt iedere woning haar individuele karakter. Hierbij verwijzen subtiele sluitstenen en rijk gedetailleerde kozijnkaders naar historische ambachtelijke details.

8846

Woningtype Stoocker

Deze woningen liggen in het meest westelijke deel van het plan en zijn gelegen aan de Rozensingel. De architectuur van deze woningen reageert op de wonignen aan de overzijde van deze straat. Dit uit zich in de gevelopbouw met de rode genuanceerde baksteen met op de verdieping keimwerk gevels.

De kappen zijn uitgevoerd mt een ruim overstek en klassiek tophout in de nok. Hoogwaardig gedetailleerde entreepartijen en gevelopeningen zorgen voor veel textuur in de gevel. Het spel van staand en liggend metselwerk in combinatie met spekbanden draagt hier in sterke mate aan bij.

8847

Heeft u interesse in dit project?

Heeft u interesse in een van de woningen? Voor meer informatie zijn wij bereikbaar op 033 286 44 11, woudenberg@molenbeek.nl.

8828

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.