Buitenplaats Sparrendaal trekt nieuwe huurder aan
16-08-2017

Buitenplaats Sparrendaal trekt nieuwe huurder aan

Buitenplaats Sparrendaal trekt nieuwe huurder aan

De in 1754 gebouwde buitenplaats Sparrendaal verwelkomt nieuwe huurder Ensior B.V. Zij zullen zich vestigen in het op het terrein gelegen rechter koetshuis.

Ensior B.V. is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in Business Intelligence. De bedrijfsnaam is een afgeleide van het Engelse woord ensure. Het bedrijf heeft dan ook als missie om organisaties rust te geven door gestructureerd inzicht in de prestaties van haar processen en medewerkers. Kwaliteit staat bij Ensior B.V. voorop en dit heeft geleid tot een succesvolle reputatie in verschillende marktsectoren waarin zij van dienst zijn.

Buitenplaats Sparrendaal, gelegen aan de Hoofdstraat 87-91 te Driebergen-Rijsenburg, is gebouwd in 1754 in opdracht van de Utrechtse oud-burgemeester Jacob van Berck. Het is tegenwoordig eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser, de landelijk werkende monumentenorganisatie. Oorspronkelijk stond op deze plek een 17de -eeuwse boerderij. De nieuwe buitenplaats kreeg een indeling afgeleid van het grote Amsterdamse Grachtenhuis. Het beschikt aan de voor- en achterzijde over een buitengewoon modieus uitgevoerde ingangspartij en heeft vertrekken met prachtig rococo stucwerk en beschilderde behangsels. In 1954 kocht de gemeente Driebergen-Rijsenburg het huis in vervallen staat en tussen 1957-1962 werd het gerestaureerd en verbouwd tot gemeentehuis naar plannen van baron J.V. van Asbeck. Sinds 2000 is de buitenplaats eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser, die het zorgvuldig herstelde in de 18de-eeuwse staat.

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. Dit doet zij door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Niet elk pand komt in aanmerking en de gebouwen die wel worden aangekocht dienen te voldoen aan strenge eisen. Vereniging Hendrick de Keyser is een ideële instelling zonder winstoogmerk. Voor verwerving en restauraties is zij dan ook aangewezen op externe fondsen, restauratiesubsidies, giften en legaten.

Vereniging Hendrick de Keyser werd in deze bijgestaan door Molenbeek Makelaars, Partner in Dynamis.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.