Klantinterview met Karin & Chantal

Klantinterview met Karin & Chantal

Geschreven door Vince Hogeveen op 4 november 2019

Verhuizen, maar wél binnen de wijk

In november 2012 trokken Karin Laumans en Chantal Holter in hun zojuist opgeleverde nieuwbouwwoning aan de Dierenriem 38 in Huis ter Heide. Nu, bijna zeven jaar later, verhuizen ze opnieuw naar een gloednieuw huis. “300 meter verderop”, lacht Chantal, “eenzelfde soort woning, gebouwd in dezelfde jaren 30-stijl, alleen net even groter en vrijer gelegen. We wilden héél graag in de wijk Sterrenberg blijven wonen en dat is gelukt.”

Chantal komt van oorsprong uit Alphen aan den Rijn, Karin uit Hoogland (bij Amersfoort). In Huis ter Heide vonden ze in 2012 de perfecte plek om te wonen. “Het ligt heel centraal en je zit zo op de A28, Utrecht en Amersfoort zijn erg dichtbij”, beantwoordt Chantal de vraag waarom ze voor deze plek kozen. “Daarbij, de wijk Sterrenberg heeft een parkachtige opzet

en is kleinschalig. De buurt is kinderrijk, veel kinderen zitten bij elkaar op school. Het is bovendien een wijk met veel sociale cohesie, er is een eigen wijkvereniging en er worden gezellige buurtfeesten georganiseerd. Mensen zijn echt betrokken bij elkaar. En de wijk is groen, het is hier altijd fijn thuiskomen.”

Verhuiswagen
Geen wonder dat voor Karin en Chantal het verhuizen naar een andere wijk of woonplaats geen optie was. Ook niet omdat zowel hun huidige als nieuwe woning direct aan het groen grenzen. “Het was verhuizen in de wijk of hier blijven wonen”, stelt Chantal resoluut vast. “Overigens was het Karins idee om te verhuizen. We liepen een keer door de wijk, zagen dit nieuwbouwplan en zijn gaan googelen. Een bestaande woning kopen? Nee, dat was geen optie voor ons. Wij vinden het leuk om alles zelf te bepalen. Ons huidige huis lieten we casco opleveren en hebben we helemaal naar onze ideeën ingericht. We zijn nog steeds blij met de keuzes die we toen maakten.” Karin en Chantal verlaten hun woning dan ook met een beetje pijn in het hart. Er gaan veel mooie herinneringen mee in de verhuiswagen. Zo is hun gezin er uitgebreid met de komst van zoon Marcus (5) en dochter Sofia (9 maanden).

Geen nummer
Voor de verkoop van hun woning schakelden Karin en Chantal Molenbeek Makelaars in. “Sterrenberg is een bijzondere wijk, er wonen bijvoorbeeld ook cliënten van Abrona. We zochten een makelaar die daar inzicht in heeft en de wijk goed kent. Molenbeek is een kantoor dat meer verkoopt in Sterrenberg, daarom kwamen we bij hen uit.” Inmiddels is Dierenriem 38 – binnen vijf weken - verkocht en niet alleen daarom zijn Karin en Chantal tevreden over de dienstverlening. “We hadden een goede band met Vince, er was veel communicatie, ook door de appgroep met z’n drieën. Hij schetste steeds een helder beeld van de ontwikkelingen en waren er kijkers, dan kregen we snel een terugkoppeling. Ook het team op hun kantoor was persoonlijk betrokken. Weet je wat het is, je voelt je bij Molenbeek geen nummer.”

Karin en Chantal verkochten Dierenriem 38 te Huis ter Heide

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie