Monumentale villa De Reehorst volledig verhuurd
09-02-2018

Monumentale villa De Reehorst volledig verhuurd

Monumentale villa De Reehorst volledig verhuurd

Stichting Landgoed De Reehorst heeft een tweetal nieuwe huurders aangetrokken voor de monumentale kantoorvilla De Reehorst. De huurders DiVetro en VMOM B.V. zijn de eerste huurders nadat in 2015 de villa grotendeels door brand werd verwoest. De villa is volledig herbouwd en voldoet aan hoogwaardige bouwkundige en duurzaamheidseisen met behoud van authentieke uitstraling en details.

Het pand beschikt over een totale oppervlakte van in totaal circa 787 m² verdeeld over de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping. De Villa is gelegen op Landgoed De Reehorst welke is gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijn in Driebergen-Rijsenburg.

Huurders
De villa is opgesplitst in twee delen van een grootte van 357 m² en 430 m² en zijn verhuurd aan de hier bovengenoemde DiVetro en VMOM B.V.

DiVetro is een onafhankelijk strategisch adviesbureau. DiVetro helpt met het beantwoorden en implementeren IT-gerelateerde vraagstukken op het gebied van analyse, sourcing en management. Zij werken vooral op projecten bij de (semi-)overheid, in de gezondheidszorg en in het onderwijs.

VMOM oftewel verzuimmanagement op maat is een gecertificeerde arbodienst. VMOM onderscheidt zich in de markt door een persoonlijke, deskundige, proactieve en creatieve advisering omtrent ziekteverzuim en duurzame inzetbaarheid. VMOM werkt landelijk. Op het kantoor in Driebergen werkt het personeel. De locatie wordt tevens gebruikt als één van de spreekuurlocaties voor de bedrijfsartsen.

Geschiedenis
De villa werd in 1900 gebouwd als zomerverblijf en is ontworpen door de uit Amsterdam afkomstige architect C.B. Posthumus Meyjes (1859-1922).

In 1909 vestigde de eigenaar zich permanent in de villa en werden de nodige aanpassingen gedaan. Toen de villa in 1920 een nieuwe eigenaar kreeg werd hij aanzienlijk vergroot en deels voorzien van een nieuwe interieurafwerking. In 1929 werd de villa – in opdracht van de volgende eigenaar - verder vergroot. Deze periode kan gezien worden als de bloeitijd van het landgoed.

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de villa een nieuwe eigenaar. Deze liet enkele wijzigingen aan het exterieur en interieur aanbrengen. Na de dood van deze laatste eigenaar in 1971 kreeg het landgoed en daarmee ook de villa een nieuwe functie. De Vrije Hogeschool vestigde zich in de villa waardoor er opnieuw enkele aanpassingen werden gedaan. Stichting Landgoed De Reehorst heeft het pand na de brand volledig herbouwd.

Bij deze transactie werd huurder DiVetro bijgestaan door Hartsema & Bakkenist, Makelaars in commercieel vastgoed. Verhuurder, Stichting Landgoed De Reehorst werd bij deze transactie bijgestaan door Molenbeek Makelaars, partner in Dynamis. Molenbeek Makelaars is voor Stichting Landgoed De Reehorst de exclusieve verhuurmakelaar.

Nationaal magazine MONUMENTAAL schreef in editie NR. 6 jaargang 2017 een artikel over de Villa. Het gehele artikel kunt u hier lezen (Dit artikel is afkomstig uit nationaal magazine MONUMENTAAL. www.monumentaal.com).

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.