1920xauto_f8ac0596-ab63-4bff-ae39-a20531e9831e

Utrecht Centrum - Hooch Boulandt

Utrecht Centrum - Hooch Boulandt

Wonen op het voormalige AZU-terrein? Hooch Boulandt ligt tussen de Catharijnesingel en het stationsgebied. Je bent met een paar minuten lopen op het Centraal station. In 1866 werd er op het terrein een ziekenhuis gebouwd. In 1872 wordt het ziekenhuis in gebruik genomen. Toen de grootschalige vernieuwing en uitbreiding noodzakelijk werd is er een nieuw medisch centrum gerealiseerd op de Uithof. Tussen 1985 en 2000 is het terrein heringericht. De hoofdopzet van de herinrichting van het AZU-terrein kenmerkt zich door een lange lintbebouwing van kantoren als buffer tussen de woningen, busbanen en het spoor. Aan de Catharijnesingel is de oorspronkelijke bebouwing grotendeels behouden. De rest van het gebied bestaat voornamelijk uit appartementen gebouwd tussen 1990 en 2000 en voormalige AZU gebouwen die herbestemd zijn tot woningen. In 1997 was de nieuwbouw op het AZU-terrein voltooid.

Op het voormalige AZU terrein wonen veel starters en expats. Een geliefde woonwijk door de relatief jonge, ruime en kwalitatief goede woningen. De wijk ligt dicht bij het Centraal station, kantoren en het oude stadscentrum. Aan de singel is een passantenhaven gerealiseerd, wat voor een gezellig sfeertje in de zomer zorgt. Langs het water, via de singels wordt er veel hardgelopen. De wijk ligt dicht bij het gezellige Ledig Erf met cafés en restaurants en de Twijnstraat waar dagelijks boodschappen en speciale boodschappen gedaan kunnen worden. Daarnaast loop je zo het centrum van Utrecht in. Er wonen voornamelijk bewoners in de leeftijdscategorie tussen 25 – 45 jaar zonder kinderen.

De wijk bestaat voornamelijk uit galerijflats en portiekwoningen. De appartementen zijn voornamelijk gebouwd tussen 1990 en 2000. De overige woningen zijn voornamelijk gebouwd tussen 1866 en 1872. Dit betreffen voornamelijk boven- en benedenwoningen en herenhuizen.

Wil jij een appartement kopen in Hooch Boulandt het voormalige Azu-terrein? Denk je na om hier een appartement te kopen als belegging of wil jij verkopen? Neem contact met ons op.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.