1920xauto_afe5c05b-9a25-497d-99da-36cb6ef4b6d8

Utrecht Noord - Overvecht

Utrecht Noord - Overvecht

Wil jij wonen op korte afstand van het centrum, maar ook een groot winkelcentrum om de hoek dat kan in Overvecht. Overvecht is een wijk gelegen in het noorden van Utrecht. Het gebied behoorde lange tijd toe aan de Gemeente Maartensdijk, Achttienhoven en Westbroek. Pas in 1954 na de gemeentelijke herindeling behoorde het gebied tot Utrecht. Door de grenswijziging werd de bouw van de wijk Overvecht mogelijk. Tot 1960 was de wijk Overvecht weiland. Stedenbouwkundige Wissing en Hanekroot maakten een plan voor Overvecht. Er werden relatief veel flats gebouwd en relatief weinig eengezinswoningen. Flats worden afgewisseld met eengezinswoningen. Tussen de flats en eengezinswoningen kwamen brede wegen en grote parken. In Overvecht is er veel ruimte voor openbaar groen. Aan de rand van Overvecht liggen drie forten die deel uit maken van de Hollandse Waterlinie: Fort de Gagel, Fort de Klop en Fort Blauwkapel. Alle forten zijn Rijksmonumenten.

Overvecht is een multiculturele wijk. Vanuit Overvecht draai je zo de snelweg op naar Amsterdam maar ben je ook met 15 minuten fietsafstand in het centrum. Overvecht heeft een mooi en groot shoppingcenter met een verscheidenheid aan winkels. Bewoners zijn betrokken bij hun straat, buurt of wijk en zetten zich hiervoor in. Het gevoel van veiligheid stijgt in de wijk. Overvecht is een wijk met veel groen. In de forten die de wijk kent zijn een tal van maatschappelijke functies onder gebracht. De wijk kent veel kleine parkjes en brede groenstroken. In de wijk vind je veel lokale ondernemers met verschillende specialiteiten van over de hele wereld.

Er is een relatief eenzijdige woningvoorraad. In Overvecht staan met name flatgebouwen en semi-hoogbouw. Daarnaast zijn er ook ruime eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. In de wijk wordt nu gebouwd aan de Antoniushof. Hier worden eengezinswoningen in de jaren ’30 stijl gebouwd.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.