placeholder_500_500_86d3128c

Utrecht Zuid - Kanaleneiland + Transwijk

Utrecht Zuid - Kanaleneiland + Transwijk

Een huis of appartement kopen in Kanaleneiland of Transwijk? Kanaleneiland en Transwijk liggen in het zuiden van Utrecht. Transwijk wordt vaak tot de wijk Kanaleneiland gerekend. De wijken zijn gebouwd in de jaren ’50 en ’60, als onderdeel van de grootschalige uitbreiding van de stad Utrecht. De wijken hadden als doel de grote naoorlogse woningnood op te lossen. Kanaleneiland werd opgezet naar de idealen van de functionele stad, hierbij is een strikte scheiding tussen wonen, werken, recreatie en verkeer gerealiseerd. Het doorgaande verkeer werd zoveel mogelijk om de wijk heen geleid. Industriële bouwmethodes en de opkomst van de auto waren leidend voor de ontwikkelingen van de wijk. Het werd een ruim opgezette wijk met veel groen. Helaas kreeg de wijk ook te maken met verloedering, doordat er weinig eengezinswoningen waren, was de middenklasse snel minder te vinden in de wijk. Op dit moment zien we een grote vraag naar huizen en appartementen in Kanaleneiland en Transwijk. De wijken zijn volop in ontwikkeling, er zijn de afgelopen jaren diverse particuliere maar ook gemeentelijk initiatieven ontstaan die bijdragen aan een aantrekkelijke woon-, werk- en leefomgeving.

Kanaleneiland en Transwijk zijn multiculturele wijken met bewoners uit 150 verschillende culturen. De wijk heeft een hele goede bereikbaarheid en een centrale ligging. De afgelopen tijd is er een enorme prijsstijging te zien in Kanaleneiland. Voor veel beleggers en ouders met studerende kinderen zijn de appartementen in de wijk aantrekkelijk. Er zijn goed georganiseerde Verenigingen van Eigenaren, de appartementen vergen weinig onderhoud en zijn relatief groot.

Er zijn op dit moment veel creatieve initiatieven in Kanaleneiland. Lege woningen worden tijdelijk verhuurd aan creatieve bedrijfjes en studenten. Dit om de balans terug te krijgen in de wijk. Een deel van de wijk wordt gerenoveerd en getransformeerd. Naast de renovaties en transformaties worden er ook nieuwe woningen gebouwd. Kanaleneiland moet een thuishaven worden vol diversiteit met kunst, cultuur en een levendige wijk. In park Transwijk worden steeds meer evenementen georganiseerd. Rondom park Transwijk zijn een paar hippe restaurants gevestigd, waar er heerlijk gegeten kan worden.

Wil jij wonen of beleggen in een wijk die volop in ontwikkeling is?

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.