Oosterstraat 35, Utrecht 3581 ML Utrecht

3581 ML Utrecht prijs op aanvraag

Omschrijving

Introductie
Namens de Gemeente Utrecht mogen wij het recht van erfpacht van dit markante object aan de Oosterstraat 35 te Utrecht uitgeven. Renovatie tot een prachtige zelfstandige woning behoort tot de mogelijkheden maar ook een combinatie van wonen en werken is denkbaar. Het object is gelegen in de wijk Oudwijk nabij de stedelijke voorzieningen. Voor meer informatie kunt u de brochure...

Brochure

Download de brochure van Oosterstraat 35, Utrecht.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Utrecht (gemeente)

Uitgebreide omschrijving

Introductie
Namens de Gemeente Utrecht mogen wij het recht van erfpacht van dit markante object aan de Oosterstraat 35 te Utrecht uitgeven. Renovatie tot een prachtige zelfstandige woning behoort tot de mogelijkheden maar ook een combinatie van wonen en werken is denkbaar. Het object is gelegen in de wijk Oudwijk nabij de stedelijke voorzieningen. Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden of terecht op de website van de gemeente. https://www.utrecht.nl/ondernemen/vastgoedaanbod/

Object
Het object betreft een voormalig woonhuis welke veel herontwikkelingsmogelijkheden biedt van volledig wonen tot gemengd gebruik. Het object heeft een gebruiksoppervlakte van circa 158 m². Tevens is er een gebouwgebonden buitenruimte aanwezig van circa 7,5 m² en een extern zelfstandig bijgebouw van circa 30 m². De gemeente zal het registergoed voor onbepaalde tijd in erfpacht uitgeven waarbij de canon eeuwigdurend is afgekocht.

Omgevingsfactoren
Het object is gelegen in de populaire wijk Oudwijk in het oosten van de stad met vrij uitzicht op de achtertuin van het spoorwegmuseum. De binnenstad is op een steenworp afstand en de diverse winkels aan de Burgemeester Reigerstraat liggen op 5 minuten loopafstand.

Bestemming
De bestemming van het object is 'Gemengd-2', dit houdt in dat het volgende gebruik is toegestaan:

- wonen en in samenhang daarmee het uitoefenen van aan-huis-verbonden beroepen of bedrijven;
- maatschappelijke voorzieningen, uitsluitend op de eerste bouwlaag;
- zakelijke dienstverlening, uitsluitend op de eerste bouwlaag;
- cultuur en ontspanning, uitsluitend op de eerste bouwlaag.

Asbest en bodem
Het is de gemeente niet bekend dat zich in het registergoed asbesthoudende elementen bevinden of dat er sprake is van bodemverontreiniging die het door de erfpachter beoogde gebruik belemmeren.

De gemeente heeft opdracht gegeven voor het uitvoeren van een asbestinventarisatie conform het werkveldspecifieke certificatieschema Asbestinventarisatie betreffende het pand met bijgebouw gelegen aan de Oosterstraat 35. Uiterlijk 7 kalenderdagen voor de in de planning aangegeven uiterlijke inschrijvingstermijn stelt de gemeente een exemplaar van de rapportage beschikbaar. Tijdens de asbestinventarisatie zal geen destructief onderzoek plaatsvinden om vermoedens van verborgen asbest weg te nemen.

Voor wat betreft de bodem, de gemeente zal voor de vestiging van het erfpachtrecht voor haar rekening een onderzoek verrichten naar de gesteldheid van de bodem, een en ander conform het bepaalde in artikel 5.3 van de AV 1989. Zie eveneens artikel 14 van de Model uitgifte Overeenkomst Erfpacht Oosterstraat 35.

Erfdienstbaarheden
De erfpachter aanvaardt uitdrukkelijk alle lijdende erfdienstbaarheden, bijzondere lasten en beperkingen, afzonderlijke zakelijke rechten, kettingbedingen en kwalitatieve verplichtingen, blijkend en/of voortvloeiend uit de akte(n) van eigendomsoverdracht en/of afzonderlijke akte(n), welke met betrekking tot het registergoed zijn ingeschreven in de daartoe bestemde openbare registers als bedoeld in artikel 16 van boek 3 van het Burgerlijk Wetboek. Tevens aanvaardt de erfpachter alle bijzondere lasten en beperkingen die voortvloeien uit feiten die aan hem bekend hadden kunnen zijn uit eigen onderzoek voor zover een dergelijk onderzoek naar de geldende verkeersopvattingen van hem verlangd mag worden.

Oplevering
De levering is ‘as is, where is’, vrij van huur en gebruik en zal worden overgedragen in de bouwkundige staat waarin deze zich bij het tot stand komen van de overeenkomst bevindt met alle daarbij behorende rechten en aanspraken, zichtbare en onzichtbare gebreken, heersende erfdienstbaarheden, kwalitatieve rechten, vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan. Voor het Model Overeenkomst tot uitgifte Erfpacht verwijzen wij u naar de data-room.

Parkeren
Er is ruim voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de nabije omgeving. Tevens kan men bij de
gemeente Utrecht een vergunning aanvragen.

Energielabel
Het energielabel van het object is F.

Minimale inschrijfprijs
€ 650.000,00 kosten koper.

Zekerheidsinstelling
Een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is meegedeeld.

Aanvaarding
In overleg.

Zakelijke lasten
De zakelijke lasten met betrekking tot het verkochte object zullen over het lopende jaar op en per de transportdatum worden verrekend.

Object bezichtigen
Maak een afspraak met ons kantoor om het object geheel vrijblijvend te bezichtigen.

Inschrijvingstermijn
De uiterste inschrijvingsdatum is maandag 26 november om 12.00 uur.

Uiterste datum stellen van vragen
Maandag 19 november 2018 (beantwoording volgt dan de week erna via de nota van inlichtingen).

Voorwaarden
De inschrijvingsvoorwaarden zijn opgesteld door de Gemeente Utrecht en zijn terug te vinden in de digitale dataroom (toegang via ons kantoor te verkrijgen). Alsook via de Gemeente Utrecht https://www.utrecht.nl/ondernemen/vastgoedaanbod/.

Gunning
Verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.

Disclaimer
Deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs prijs op aanvraag
Aangeboden sinds 4 maanden, 4 weken geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Oosterstraat 35
Plaats Utrecht
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 145 m²
Kantoor
Oppervlakte 158 m²
Oppervlakte in units vanaf 158 m²
Verdiepingen 3
Voorzieningen te openen ramentoiletpantryverwarming
Bedrijfsruimte
Bedrijfshal oppervlakte 158 m²
Energie
Energielabel F
Energielabel einddatum 2028-10-04
Onderhoud
Onderhoud binnen redelijk
Onderhoud buiten redelijk

Dit pand bezichtigen?

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.