Verkocht onder voorbehoud

Oudegracht 122, Utrecht 3511 AW Utrecht

3511 AW Utrecht prijs op aanvraag

Omschrijving

Introductie
Namens de eigenaar heeft Molenbeek Makelaars de opdracht gekregen om dit unieke object aan de Oudegracht 122 te verkopen. Het object is gelegen aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht en is verdeeld over vijf verdiepingen en een entresol.
Het object heeft een totaal vloeroppervlak van circa 217 m² VVO. De propositie is als volgt onderverdeeld, circa 42 m² restaurant gelegen in...

Brochure

Download de brochure van Oudegracht 122, Utrecht.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Utrecht (gemeente)

Uitgebreide omschrijving

Introductie
Namens de eigenaar heeft Molenbeek Makelaars de opdracht gekregen om dit unieke object aan de Oudegracht 122 te verkopen. Het object is gelegen aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht en is verdeeld over vijf verdiepingen en een entresol.
Het object heeft een totaal vloeroppervlak van circa 217 m² VVO. De propositie is als volgt onderverdeeld, circa 42 m² restaurant gelegen in de werf, welke onderdeel uitmaakt van het restaurant Den Draeck, circa 58 m² restaurant gelegen op de begane grond welke wordt gehuurd door The Blu Zone B.V.. Op de eerste verdieping bevinden zich twee kamers, op de tweede verdieping bevindt zich één kamer met een entresol en een studio welke gelegen is op de 2e en 3e verdieping. De kamers hebben een totale oppervlakte van circa 120 m² en worden door The Blu Zone B.V. onderverhuurd aan de huidige huurders. De totale huurstroom die uit het object komt bedraagt € 74.713,32 vrij van BTW per jaar. Het object zal worden verkocht door verkoop bij inschrijving. De voorwaarden van deze inschrijving komen verderop in deze aanbieding aan bod en kunt u terug vinden in de speciaal voor dit object ingerichte digitale dataroom.

Omgeving
De Oudegracht 122 is gelegen in het historische stadscentrum van Utrecht. De plaats Utrecht is centraal gelegen in Nederland en heeft circa 335.000 inwoners en is hierdoor de vierde stad van Nederland. Utrecht is bijna volledig omsloten door de snelwegen A2, A12 en de A27. Door de centrale ligging was Utrecht eeuwenlang een van de meest belangrijkste handelsroute in Nederland. De circa twee kilometer lange Oudegracht doorsnijdt de gehele binnenstad van zuid naar noord en is te beschouwen als het verbindingsstuk tussen de Kromme Rijn en de Vecht. In de tijd dat het transport van handel vooral via het water ging was de Oudegracht dan ook de hoofdader van de stad Utrecht. Om deze reden woonde de meeste handelaren dan ook aan de Oudegracht. De goederen konden via de werfkelders makkelijk onder de huizen worden opgeslagen, zo ook aan de Oudegracht 122. Het pand aan de Oudegracht was van oudsher net als de meeste panden aan de Oudegracht in gebruik als woonhuis. Het heeft een monumentale status en is te herkenen aan de lijstgevel met gebeeldhouwde console van David op de harp spelend. Het pand staat daarom ook wel bekend als “De Koning David”. Tegenwoordig wordt er gewoond op de verdiepingen. Op de begane grond van de panden aan de Oudegracht vindt je voornamelijk landelijk bekende winkelformules zoals onder andere McDonald’s, Hunkemöller, Hollister, Sissy Boy, Vans, Only en de Flying Tiger. Langs het water, aan de werven, vind je talloze gezellige restaurantjes en
horecagelegenheden. Dit samen maakt de Oudegracht tot een bruisend middelpunt van de stad en een echte A-locatie.

Voormalige Postkantoor
Het voormalige postkantoor, welke nagenoeg naast het object ligt wordt momenteel geheel herontwikkeld naar een multifunctioneel complex met onder andere een Ahold Foodmarkt, Bever Buitensport, de Bibliotheek Utrecht en diverse andere ondernemers. Doordat dit complex een nieuwe trekpleister in het
centrum van Utrecht wordt zal het aantal passanten nog meer toenemen.

Object
Het object Oudegracht 122 te Utrecht bestaat uit perceel gemeente Utrecht, sectie A, nummer 1979 en is volledig eigendom. Het betreft hier een monumentaal pand. De werfkelder is in gebruik door restaurant Den Draeck welke is gevestigd in de naast gelegen werfkelder. Wij attenderen u er op dat niet de gehele werfkelder waar het restaurant gevestigd bij de verkoop hoort. Zie voor meer informatie de dataroom en de in dit Investment Memorandum opgenomen plattegrond tekening.

Bodem
Koper aanvaardt uitdrukkelijk de milieukundige toestand van het verkochte. Verontreinigingsrisico van de bijbehorende grond en grondwater komen voor risico van koper en kan nimmer aanleiding geven tot ontbinding
van de koopovereenkomst en de overeenkomst van levering van de grond, schadevergoeding of verrekening.

Asbest
Aan Verkoper is niet bekend of er in de onroerende zaak asbest is verwerkt. Er is geen asbestrapportage aanwezig.

Energielabel
Het object beschikt niet over een energielabel omdat het een rijksmonument betreft.

Oplevering
Het object/perceel zal expliciet in huidige verhuurde staat ‘as if where is’, zoals partijen genoegzaam bekend zodat ze daar geen nadere omschrijving van verlangen, worden verkocht en opgeleverd.

Niet eigen gebruik
Verkoper heeft het verkochte niet zelf feitelijk in gebruik en kan derhalve niet informeren over eigenschappen c.q. gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt.

Onderzoeksplicht van de koper
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring of andere onderzoeken te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van het onderhoud.

Verkoop bij inschrijving
Er kan uitsluitend schriftelijk worden ingeschreven op de propositie. Op 7, 12 en 14 september 2018 zullen er van 11:00 uur tot 12:00 uur kijkdagen worden gehouden bij het object.

Inschrijvingstermijn
De inschrijving sluit op 1 oktober 2018, 17:00 uur. Uitsluitend schriftelijke biedingen en uitsluitend ingediend bij Holtman Notarissen te Utrecht kunnen in behandeling worden genomen. Biedingen welke niet aan de inschrijvingsvoorwaarden voldoen, worden niet in behandeling genomen.

Voorwaarden
De inschrijvingsvoorwaarden zijn opgesteld door Holtman Notarissen en zijn terug te vinden in de dataroom.

Gunning
Verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.

Documenten object
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggevens van de digitale dataroom opvragen bij ons kantoor. In de dataroom kunt u alle beschikbare informatie van het object vinden.

Zekerheidsstelling
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Disclaimer
Deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verkoper. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs prijs op aanvraag
Aangeboden sinds 3 maanden, 2 weken, 5 dagen geleden
Status verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie belegging
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Oudegracht 122
Plaats Utrecht
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 217 m²
Belegging
Soort belegging winkelruimte
Aantal huurders 2
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Dit pand bezichtigen?

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.