Object
Verhuurd

Museumlaan 7, Utrecht 3581 HK Utrecht

3581 HK Utrecht

Omschrijving

Algemeen
Dit prachtige monumentale kantoorpand is gelegen aan de Museumlaan 7 te Utrecht. De kantoorvilla beschikt over een statige klassieke uitstraling met hoge plafonds, originele ornamenten, diverse glas-in-lood ramen en lichte kamers. Het object bevat vele authentieke elementen. Voor de verhuur is ca. 550 m² VVO kantoorruimte beschikbaar. Deelverhuur behoort ook tot de opties. De...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Dit prachtige monumentale kantoorpand is gelegen aan de Museumlaan 7 te Utrecht. De kantoorvilla beschikt over een statige klassieke uitstraling met hoge plafonds, originele ornamenten, diverse glas-in-lood ramen en lichte kamers. Het object bevat vele authentieke elementen. Voor de verhuur is ca. 550 m² VVO kantoorruimte beschikbaar. Deelverhuur behoort ook tot de opties. De kantoorvilla zal dan worden opgesplitst in 2 units van ca. 267 m² VVO.

Omgevingsfactoren
De Museumlaan is gelegen in de statige subwijk het Wilhelminapark in Utrecht Oost. De wijk ontleend zijn naam aan het rijksmonumentale stadspark Wilhelminapark. De bouwstijl van de wijk kenmerkt zich door villa's en reeksen aaneengesloten Herenhuizen. In de nabije omgeving bevindt zich de winkelstraat Burgemeester Reigerstraat / Nachtegaalstraat welke een tal van voorzieningen biedt. Daarnaast bevindt de binnenstad met de diverse binnenstedelijke voorzieningen zich op enkele minuten fietsen.

Object
Het object aan de Museumlaan is in 1884 naar ontwerp van P.J. Houtzagers gebouwd en draagt de naam Nieuw Beresteyn. De villa heeft neo-klassieke elementen welke zijn geïnspireerd door het werk van Andrea Palladio. Het object is onderverdeeld in een souterrain, twee bouwlagen, mezzanine en een samengestelde kap en toren. In 2011 is de rijksmonumentale villa volledig gerenoveerd. De villa is in zijn geheel voor de verhuur beschikbaar maar deel verhuur is ook mogelijk vanaf ca. 267 m² VVO.

Parkeerplaatsen
Het object beschikt over 20 parkeerplaatsen op eigen terrein. Daarnaast is het mogelijk om langs de openbare weg middels betaald parkeren of met een vergunning te parkeren.

Huurprijs kantoorruimte
€ 110.000,- per jaar te vermeerderen met BTW en exclusief parkeerplaatsen.

Deelverhuur
Unit 1: (Circa 284 m² VVO, souterrain, begane grond en zelfstandige garage) € 65.000,- per jaar te vermeerderen met BTW en exclusief parkeerplaatsen
Unit 2: (Circa 267 m² VVO, 1e en 2e verdieping) € 55.000,- per jaar te vermeerderen met BTW en exclusief parkeerplaatsen

Huurprijs parkeerterrein
€ 30.000,- per jaar excl BTW (circa 20 parkeerplaatsen beschikbaar).
Unit 1: € 15.000, - ex (circa 10 plaatsen beschikbaar)
Unit 2: € 15.000, - ex (circa 10 plaatsen beschikbaar)

Voorschot servicekosten
Bij deelverhuur zal er een voorschot servicekosten ter hoogte van € 30,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW worden opgenomen.

Aanvaarding
Per direct.

Huurtermijn
Vijf (5) jaar met aansluitende verlengingstermijnen van telkens vijf (5) jaar.

Huurbetaling
Per kwartaal vooruit.

Opleveringsniveau
Het object zal (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in huidige staat onder andere voorzien van:

Algemeen
- Intercom/deuropener;
- Bestaande brandmeld-/ontruimingsinstallatie;
- Brandpreventie middelen;
- Bestaande alarminstallatie;
- Glasvezel aansluting.

Kantoorruimte
- Plafondafwerking deels met ornementen, deels glad stucwerk;
- Wandafwerking gladstucwerk;
- Bestaande vloerbedekking, deels visgraatparket, deels projecttapijt, deels tegelvloer;'
- Verlichting middels hanglampen, moderne kroonluchters, opbouwarmaturen;
- Keuken in het souterrain en pantry op de verdieping;
- Bestaande indeling met tussendeuren;
- Bestaande vitrage en binnen zonwering;
- Diverse dubbele wandcontactdozen (230V);
- Patchkast v.v. dataswitch, bekabeling (data-aansluiting per kamer grotendeels in vloerpotten);
- Radiatoren verwarming;
- Airco/koeling per kamer regelbaar;
- Toiletruimte v.v. fontein en tegelwerk, per verdieping;
- Markiezen buitenzijde zonzijde.

Buitenterrein & Tuin
- Zelfstandige garage- /opslagruimte;
- Toegangshekwerken;
- Klinkerbestrating;
- Parkeervakken.

Inventaris
De aanwezige inventaris wordt eenmalig om niet in de huidige staat en voor zover werkend aan huurder in gebruik gegeven. Onderhoud, vervanging en vernieuwing komt voor rekening van huurder. De inventaris omvat onder andere de volgende zaken:

- Vergadertafels:
- Vergaderstoeltjes;
- Bijzettafel;
- Hanglampen;
- Bureaus;
- Dressoir;
- Bank;
- Fauteuils;
- Ladeblokken;
- Bureaustoelen;
- Opbergkasten;
- Spiegels;
- Kroonluchters;
- Relax stoelen;
- TV's;
- Patchkast;
- Wijnkoelkast.

Bereikbaarheid
Per auto
Het object is gemakkelijk bereikbaar via de Waterlinieweg en de Berekuil. De rijkswegen A27, A28 en de A12 zijn bereikbaar binnen enkele autominuten.

Per Openbaar Vervoer
Het object is gelegen op enkele minuten loopafstand van het Oorsprongpark waar diverse buslijnen van en naar het CS Utrecht rijden.

Parkeren
Het object beschikt over 20 parkeerplaatsen op eigen terrein. Daarnaast is het mogelijk om langs de openbare weg middels betaald parkeren of met een vergunning te parkeren.

Zekerheidsstelling
Een doorlopende bankgarantie ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief BTW (indien van toepassing).

Energielabel
Niet aanwezig/nodig, omdat het object een monument betreft.

Indexering
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI voor alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Huurcontract
Op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ).

Opzegtermijn
12 (twaalf ) maanden.

BTW
Indien huurder niet aan het “90%-criterium” voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Bestemming en gebruik
Het object aan de Museumlaan zal door of vanwege huurder uitsluitend worden bestemd om te worden gebruikt als kantoorruimte ten behoeve van bureauwerkzaamheden.

Bijzonderheden
Alle onderhandelingen en/of overeenstemmingen geschieden onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar/verhuurder.

Disclaimer
Deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verhuurder. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kenmerken

Overdracht
Status verhuurd
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1184
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Museumlaan 7
Plaats Utrecht
Land NL
Kantoor
Oppervlakte 550 m²
Oppervlakte in units vanaf 267 m²
Verdiepingen 4
Voorzieningen toiletpantryverwarming
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.