9361

Het Dingemans huis

Een bijzonder object met vele mogelijkheden:

- kantoor aan huis

- ontwikkelen naar meerdere appartementen

- een groot kantoor realiseren

8212
8213
8214
8216

Bijzondere objecten te koop

Bijzondere panden te koop: bij het Dingemanshuis is er veel mogelijk. De huidige eigenaar en Ir. F.C.J Dingemans heeft een ontwikkelplan gemaakt voor het Dingemanshuis. Door de gemeente Utrecht en de Monumentencommissie zijn deze plannen goed gekeurd. Deze plannen kunnen door de koper gebruikt worden.

In Utrecht zijn er vele bijzondere panden. Maar het komt niet zo vaak voor dat er bijzondere panden te koop zijn.

Het kantoorobject met bovenwoning is gelegen aan de oostzijde van Utrecht, aan de Huizingalaan 187-189-191 en is zeer goed bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer. De oude binnenstad is op korte afstand. Maar ook winkelcentrum de Gaard in Tuindorp is dichtbij.

In de tijd na de oorlog tijdens de wederopbouw werd er met name snel, fantasieloos en met lage kwaliteit gebouwd. architect ir. P.H. Dingemans heeft laten zien dat het anders kon. Hij heeft met B2 blokken een bijzonder object neergezet in 1963. In 2000 heeft zijn zoon de huidige eigenaar de aanbouw met zwarte bakstenen gebouwd.

Het object heeft een tuin rondom, een vlonder aan het water, een groot dakterras en een klein balkon. Er is bijzonder veel ruimte (1209 m² aan woonoppervlak). Dit zorgt voor veel mogelijkheden.

Er is ruimte voor zowel wonen als werken. Er is een mogelijkheid om te werken aan huis, te wonen en om er 7 appartementen van te maken. De plannen zijn in samenwerking met ASNOVA gemaakt. Er is een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Hierbij is rekening gehouden met de aanvraag van de Monumentencommissie. In de notulen is de laatste ontwikkeling te lezen met betrekking tot deze aanvraag.

Voor de huidige indeling verwijzen wij u naar de complete presentatie.

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.