De Nijverheyd Woudenberg

Nieuwbouwproject

Nieuwbouwproject

De Nijverheyd Woudenberg

Woningtype Kweecker

De uitgangspunten voor het architectonisch ontwerp liggen verankerd in de bestaande omgeving van het gebied, zoals bijvoorbeeld de bebouwing aan de Nijverheidsweg en Rozensingel. Deze uitgangspunten hebben geleid tot een viertal architectonische thema’s welke elk hun specifieke uitstraling hebben. Op deze wijze wordt er gestreefd naar een gevarieerde en dorpse opzet.

Binnen elk thema is er veel aandacht geschonken aan de rijke detaillering en materiaalkeuze. Hierbij is het basisuitgangspunt dat deze duurzaam en natuurlijk moeten zijn. De materialen zijn vakkundig toegepast in elementen welke gebaseerd zijn op historische ambachtelijke details. Op deze manier zijn we tot een materiaal- en kleurenpallet gekomen dat reageert op de bestaande omgeving, maar tegelijkertijd een verfijnd en eigenzinnig beeld oplevert.

4 Nieuwbouw voordelen

Lage onderhoudskosten

De eerste jaren heb je bijna geen kosten aan onderhoud.

Energiebesparend

Elektra, isolatie en verwarming zijn hypermodern en van hoge kwaliteit zijn. Dat bespaart fors op je energierekening.

Mooi meegenomen

Je betaalt geen overdrachts-, makelaars- en taxatiekosten.

Voordeliger hypotheek

Voor nieuwbouwprojecten gelden vaak aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden.

De Nijverheyd

De Architect aan het woord

Voor Bouwbedrijf R. van de Mheen hebben wij vier half-vrijstaande woningen in het nieuwbouwplan De Nijverheyd te Woudenberg ontworpen. Dit oudste bedrijventerrein van Woudenberg maakt plaats voor een mooie ruim opgezette wijk welke is ingepast tussen de bestaande kern van Woudenberg en de uitbreidingswijk Het Groene Woud.

Deze statige woningen zijn gelegen aan de noordkant van De Nijverheyd, tegenover een ruime groenzone. Het statige karakter ontlenen de woningen aan de asymmetrische topgevels met verticale raampartijen die uitzicht bieden op de omgeving.

In de architectuur is hoog ingezet op de rijkdom aan detaillering. Dit uit zich in wisselende metselverbanden, zowel liggend als staand, veel textuur in de gevels door verspringingen in het metselwerk en de toepassing van rijke kozijndetailleringen.

Door een juiste combinatie van al deze ingrediënten is een ontwerp met allure ontstaan dat past op deze prachtige plek in deze mooie wijk.

Ik wens u namens ROORDINK Architecten BNA veel woonplezier!

Gerard Mulder, architect.

Van plan om een nieuwbouwwoning te kopen?

Doe eerst een gratis waardebepaling! Zo krijg je een indicatie van jouw huidige woningwaarde en weet je precies wat jouw mogelijkheden zijn.

Gratis waardebepaling aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie