Beleggen

Bedrijven

Beleggen

Beleggen

Beleggen in vastgoed is een investering voor de lange termijn. Op dit moment levert het geld op de bank niet veel op. De rente is laag. Dit zorgt ervoor dat het aantal investeringen in vastgoed groeit.

Wanneer u een beleggingsobject koopt, is het rendement belangrijk. Of een investering de moeite waard is heeft te maken met de volgende aspecten:

  • type huurder en huuropbrengsten
  • locatie, kwaliteit en (alternatieve) mogelijkheden van het object
  • bestemming
  • aanwezigheid van benodigde vergunningen

We kijken samen met u naar de mogelijkheden van het object, de ontwikkelingen in de locatie, maar ook naar veranderde wetgeving en wat dat kan betekenen voor de verhuur.

Beleggen bedrijfsruimte: verhuurmogelijkheden
Bedrijfshuisvesting in het midden van het land is voor veel bedrijven aantrekkelijk. Na jaren van veel leegstand komt er nu weer een gezond evenwicht in vraag en aanbod. Het is belangrijk bij het aankopen van onroerend goed dat een object flexibel is en er leegstand opgevangen kan worden. Molenbeek Makelaars kijkt samen met u naar courant aanbod, kijkt naar de mogelijkheden, de ontwikkelingen en de flexibiliteit van een object, zodat ook in mindere tijden het object goed verhuurd kan worden.

Beleggen in woonruimte: mogelijkheden
Er is in de omgeving Utrecht veel vraag naar woonruimte, dus woonruimte vormt altijd een interessante beleggingsmogelijkheid. Samen kijken we naar de meest optimale huurstroom.

  • Verhuur puntensysteem / vrije sector
    Verhuur in de vrije sector levert het meest op, dus samen met u kijken wij naar de eventuele aanpassingen aan de woning om de huurpunten te optimaliseren. Wanneer de woning in de vrije huursector valt, kunt u marktconforme huurprijzen vragen, zonder dat u het risico loopt dat een huurder naar de huurcommissie stapt.
  • Short-stay
    U kunt de woning ook short-stay verhuren. Uw beleggingsobject wordt dan steeds een korte tijd verhuurd. Voordeel is dat u er een relatief hoog bedrag voor kunt vragen. Nadeel is dat het meer beheer met zich meebrengt. En dat uw beleggingsobject intensiever gebruikt zal worden.

Financieren beleggingsobjecten
De banken zijn kritischer geworden met het financieren van beleggingsobjecten. Een beleggingsfinanciering is in de meeste gevallen gebaseerd op maximaal 70 % van de marktwaarde in verhuurde staat. Door de samenwerking met onze taxatieafdeling (wij taxeren voor onder andere de ABN AMRO Bank, NIBC, FGH Bank, RNHB Bank, Rabobank, Direktbank, Triodos Bank en ING Bank), zijn wij altijd op de hoogte van de laatste eisen van de banken. Een financiering op uw beleggingsobject kan door de hefboomwerking het rendement op het ingelegde vermogen verbeteren. Hierin geven wij u graag advies of verwijzen wij u door naar een gespecialiseerde hypotheekadviseur.

Molenbeek Makelaars preferred supplier
Molenbeek Makelaars is zeer ervaren en geworteld in de vastgoedmarkt van Utrecht en omgeving. We begeleiden bijvoorbeeld ook de verkoop van unieke objecten, zoals kerken en monumenten en wij zijn “preferred supplier” van de Gemeente Utrecht, diverse stichtingen en woningbouwcorporaties.

Dynamis
Molenbeek Makelaars is partner in Dynamis. Deze vastgoedsamenwerking kenmerkt zich door regionale kennis met een landelijke dekking. Het uitgangspunt is hierbij de sterke positie in de eigen regio. Wij kunnen u daarom niet alleen helpen met beleggingen in Utrecht en omgeving, maar wij kunnen u ook landelijk tippen. Daarnaast hebben wij een eigen researchafdeling. Hierdoor zijn wij nog beter in staat om marktinformatie en ontwikkelingen mee te nemen bij de aan- en verkoop van beleggingspanden.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.