Beleggen

Wonen

Beleggen

Beleggen

Geld op de bank is momenteel niet interessant. De rente is laag en sparen levert dus weinig op.

Beleggen? Een beleggingsobject kopen om te verhuren kan heel interessant zijn. Maar is een woning als belegging kopen met de huidige gekte op de huizenmarkt in wel interessant? En waar moet u verder op letten? Onze NVM makelaar helpt u met het vinden van een geschikt bellegingsobject en neemt u aan de hand mee in het proces van regelgeving.

Als u een beleggingspand koopt, is het rendement belangrijk. Of een investering de moeite waard is heeft te maken met de volgende aspecten:

  • type huurder en huuropbrengsten
  • locatie, kwaliteit en mogelijkheden van het object
  • aanwezigheid van benodigde vergunningen

Beleggen in vastgoed is altijd toekomstgericht. Samen kijken wij naar de mogelijkheden van het object, de ontwikkelingen in de wijk, maar ook naar veranderende wetgeving en wat dat kan betekenen voor de verhuur.

Wet- en regelgeving en vergunningen
Wij kunnen u adviseren en begeleiden bij de vergunning die u nodig heeft om optimaal te investeren. We weten hoe u het best een studentenhuis opstart of een huis opsplitst in kleine studio’s en zien binnen de huidige wet- en regelgeving kansen om goed te beleggen.

Verhuurmogelijkheden
Vanwege de populariteit zijn de markthuren in hoger dan de huren die worden vastgesteld op basis van de punten van de huurcommissie. Samen met u kijken wij naar de eventuele aanpassingen aan het huis om de huurpunten te optimaliseren en waar mogelijk het huis of appartement in de vrije sector te laten vallen. Wanneer een woning in de vrije huursector valt, kunnen er markthuurprijzen worden gehanteerd, zonder dat u het risico loopt dat een huurder naar de huurcommissie stapt. U kunt de woning ook short-stay verhuren. De woning wordt dan steeds een korte tijd verhuurd, voor een relatief hoog bedrag. Dit vergt echter meer beheer en een woning zal intensiever gebruikt worden. Samen zullen wij kijken naar de voor u meest optimale huurstroom.

Financieren
Na de crisis zijn banken kritischer geworden met het financieren van beleggingsobjecten. Een beleggingsfinanciering is in de meeste gevallen gebaseerd op maximaal 70% van de marktwaarde in verhuurde staat. Door de samenwerking met onze taxatie-afdeling die taxeren voor onder andere de ABN AMBO Bank, NIBC, FGH Bank, RNHB Bank, Rabobank, Direktbank, Triodos Bank en ING Bank, zijn wij altijd op de hoogte van de laatste eisen van de banken. Een financiering op uw beleggingsobject kan door de hefboomwerking het rendement op het ingelegde vermogen verbeteren. Hierin geven wij u graag advies of verwijzen wij u door naar een gespecialiseerde hypotheekadviseur.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.