Hoevelaar | Oevergras fase 2 Woudenberg

Nieuwbouwproject

Nieuwbouwproject

Hoevelaar | Oevergras fase 2 Woudenberg

Hoevelaar | Oevergras Fase 2

Welkom in Woudenberg

Woudenberg is een gezellig dorp met zo’n 12.000 inwoners en ligt prachtig centraal in Nederland. Het dorp biedt voor elk wat wils en is rijk aan voorzieningen.
Neem bijvoorbeeld het verenigingsleven in de sport en het recreatief aanbod, inclusief een prachtige 27-holes golfbaan op het landgoed Anderstein en het Henschotermeer op fietsafstand. Dit laatste is een heerlijke recreatieplas, midden tussen natuurlijk groen en voorzien van strandjes, dat jaarlijks meer dan 600.000 bezoekers trekt.
Ook allerhande voorzieningen als winkels, kerken en basisscholen bevinden zich binnen de dorpsgrenzen. Terwijl het winkelgebied ook heel gezellig is met een mooi divers aanbod. Woudenberg ligt bijzonder strategisch tussen de rijkswegen A12 en A28, op korte afstanden van grotere steden als Amersfoort en Utrecht. Het openbaar vervoer is rijk vertegenwoordigd, met ideale aansluitingen op het NS-station van het naburig gelegen Maarn. Woudenberg is typisch zo'n dorp waar u zich snel thuis zult voelen. De sfeer, de mensen, de omgeving, alles en iedereen straalt de rust uit die zo kenmerkend is voor het dorp.

4 Nieuwbouw voordelen

Lage onderhoudskosten

De eerste jaren heb je bijna geen kosten aan onderhoud.

Energiebesparend

Elektra, isolatie en verwarming zijn hypermodern en van hoge kwaliteit zijn. Dat bespaart fors op je energierekening.

Mooi meegenomen

Je betaalt geen overdrachts-, makelaars- en taxatiekosten.

Voordeliger hypotheek

Voor nieuwbouwprojecten gelden vaak aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden.

Hoevelaar | Oevergras Fase 2

Architect aan het woord

De woonbuurt Nieuwbouwplan Oevergras te Woudenberg is onderdeel van het grotere plan Hoevelaar dat komende jaren ontwikkeld wordt ten oosten van Woudenberg, gelegen tussen de bestaande bebouwing en de voormalige spoorlijn naar Amersfoort.

Hoevelaar | Oevergras Fase 2

Groene landschappelijke dragers

De woonbuurt Oevergras ligt in het oostelijk deel van Hoevelaar en wordt ontsloten via de Stationsweg-Oost. Kenmerkend is de centrale groene as waardoor de wijk ontsloten wordt. Een water- en groenrijke zone met weelderig, natuurlijk ingerichte oevers met bloeiende planten waarin verschillende (water) dieren hun plekje kunnen vinden. Vanuit de centrale as wordt via een groenrijke lusstructuur de oostelijke zijde van het plan ontsloten.

Aan de noordzijde sluit de wijk aan op de zogenaamde wetering, ook een groene en waterrijke zone die zich hecht aan bestaande landschappelijke structuren die
destijds ontstaan zijn door de kenmerkende strokenverkaveling. Dorps karakter De bebouwing aan de groene dragers heeft een informele en ruime stedenbouwkundige opzet. En is hiermee de basis voor de landelijke sfeer en het dorpse karakter van deze buurt. Hierbij zorgen verspringende gevelrooilijnen voor variatie in de diepte van de voortuinen. Tevens zijn de bouwblokken voorzien van herkenbare kappen, kopgevels en verschillende goothoogtes. Deze variatie zorgt voor een dorps dakensilhouet.

Hoevelaar | Oevergras Fase 2

Architectuur

De architectuur uit zich in herkenbare basisvormen, afgedekt door kappen met rijke overstekken waarbij op stedenbouwkundige ankerpunten in de wijk architectonische accenten zijn ingezet. Kenmerkend voor deze woningen zijn de hoogwaardig gedetailleerde gevelopeningen met bakstenen kaders die zorgen voor veel textuur in de gevel.
Bij elke woning is veel aandacht besteedt aan de rijke detaillering en materiaalkeuze. Hierbij is het basisuitgangspunt dat deze duurzaam, en natuurlijk moet zijn en een bijdrage levert aan het landelijke en dorpse karakter van de wijk. Op deze wijze is er gekozen voor prachtige genuanceerde bakstenen, houten kozijnen en keramische dakpannen. Dit alles is zorgvuldig samengesteld op basis van een eigentijds kleurenpallet.

Van plan om een nieuwbouwwoning te kopen?

Doe eerst een gratis waardebepaling! Zo krijg je een indicatie van jouw huidige woningwaarde en weet je precies wat jouw mogelijkheden zijn.

Gratis waardebepaling aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie