1920xauto_a4cfde10-a85a-4ed1-a41e-f0132ce852e6

Utrecht West - Leidsche Rijn

Utrecht West - Leidsche Rijn

Wil jij wonen in Leidsche Rijn? Leidsche Rijn ligt ten zuidwesten van Utrecht en is het jongste stadsdeel. Daarnaast is Leidsche Rijn de grootste Vinex-locatie van Nederland. In deze wijk komen oud en nieuw samen. Steeds is er gekeken hoe de archeologische vondsten zoals oude laantjes, sloten, boven en monumentale boerderijen in de nieuwbouwplannen konden worden ingevoegd. Ieder plan heeft een eigen identiteit en sfeer. De naam van de wijk is afgeleid van de Leidse Rijn. Vroeger heette de rivier de Leidse Vaart.

In de wijk wonen veel jonge gezinnen en starters. De wijk is volop in ontwikkeling. Op dit moment wordt Leidsche Rijn Centrum gebouwd. In een mediterrane sfeer met boulevards en promenades wordt Leidsche Rijn Centrum het kloppend hard van de wijk. Er komen terrassen, winkels, grand cafés, restaurants van exclusief diner tot snelle hap. Leidsche Rijn, wordt een stad in de stad.

Het woningaanbod is zeer gevarieerd. Alle type woningen zijn aanwezig. Van appartementen tot vrijstaande woningen en woningen op het water. Er is een grote diversiteit in bouwstijlen. Ook is de wijk nog volop in ontwikkeling. In Leidsche Rijn centrum worden gevarieerde appartementen boven de nieuw te bouwen winkels gebouwd.

Maar als je niet wil wachten op nieuwbouw kun je ook een relatief jong huis kopen in Leidsche Rijn. Het comfort van een nieuwbouwhuis, maar het gemak van een bestaande woning. Met de nieuwe Dafne Schippersbrug is Leidsche Rijn beter verbonden met het oude stadcentrum van Utrecht.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.