1920xauto_3a03488c-9bae-47d8-bf19-2d98119ebe42

Utrecht Noord - Zuilen

Utrecht Noord - Zuilen

Wil jij wonen in Zuilen? Molenbeek Makelaars helpt u met het kopen van een huis in Zuilen Utrecht.

Zuilen wordt begrensd door de Vecht, het Amsterdam Rijnkanaal, Spoorlijn Amsterdam Utrecht en de Marnixlaan. Zuilen heeft een vooroorlogs deel en een naoorlogs deel. Zuilen was van oorsprong een zelfstandige gemeente onderverdeeld in 8 verschillende buurten. De buurten die onder de wijk Zuilen vallen zijn: Julianapark en omgeving, Elinkwijk en omgeving, Prins Bernhardlaan en omgeving, Geuzenwijk, De Driehoek, Schaakbuurt, Muinck Keizerlaan en omgeving en Zuilen-Noord. Zuilen-West bestaat voornamelijk uit vooroorlogse bebouwing. De ontstaansgeschiedenis begint bij de opkomende industrie in de begin 20e eeuw. De herinnering van deze industrie vind je terug in de typische tuindorpen. De stad Utrecht groeide met de komst van de arbeiderswijken zowel op het voormalige Zuilense grondgebied als vanuit de Utrechtse binnenstad. De belangrijkste assen waarlangs de stad aan elkaar groeide waren de Amsterdamsestraatweg en de As van Berlage. Zuilen-Noord is grotendeels gebouwd na de oorlog. Er is hier sprake van verschillende bouwperiode en architectuurstijlen.

Veel mensen die in Zuilen wonen zijn gehecht aan hun buurt. Het is echt een dorp op een paar minuten afstand van de stad. In de wijk is veel ruimte voor groen, maar de bakker, de slager, de bloemist, drogist, supermarkt en kinderopvang zitten om de hoek. De samenstelling van de wijk is heel gemêleerd. Veel buurtbewoners wonen al hun hele leven in de wijk, maar ook steeds meer mensen van buiten de wijk waarderen de ruimte, de bouwstijl, de gezelligheid en de faciliteiten van de wijk. De winkels aan de Amsterdamsestraatweg, maar ook de kleine winkelcentra kunnen de bewoners voorzien van de dagelijkse boodschappen. De wijk heeft een fantastisch park. Het park is ontworpen als Engelse tuin. Het park is een gemeentelijk monument en een van de oudste stadsparken van Utrecht. Het park is opgedeeld in drie delen: het dierenpark, een recreatief gedeelte waar optredens en festivals zijn, en er is een slingerend gedeelte met monumentale bomen.

Er is een zeer gevarieerd aanbod aan woningen. Er zijn relatief veel eengezinswoningen, maar ook veel boven- en benedenwoningen en gestapelde bebouwing. Zuilen groeide in het begin van de vorige eeuw vooral als arbeiderswijk. Naast veel kleine vooroorlogse woningen werden er na de Tweede Wereldoorlog veel portiekflats neergezet.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.