1920xauto_54b9d065-aacd-4e01-9137-d98afc25a8eb

Utrecht Oost - Abstede en Sterrenwijk

Utrecht Oost - Abstede en Sterrenwijk

Wil jij wonen in Abstede of in Sterrenwijk? Abstede en Sterrenwijk zijn buurten in Utrecht Oost. Abstede ligt langs de circa 1 km lange Abstederdijk. Een kenmerkend element uit de wijk is de Minstroom. De omgeving van Abstede is uniek. Langs de Minstroom stonden diverse boerderijen. Het gebied was een hoveniergebied, door verzet tegen de onteigening door de hoveniers heeft de buurt grotendeel zijn karakter weten te behouden. De boerderij aan de Zonstraat is daar nog een voorbeeld van. Abstede was vroeger een voorstad van Utrecht. Sterrenwijk was oorspronkelijk een woningwet wijk. De woningen hadden een beoogde levensduur van ca. 25 jaar. De woningen waren van slechte kwaliteit. In je jaren tachtig is er gebouwd aan een vernieuwde en verbeterde Sterrenwijk.

In de wijken Abstede en Sterrenwijk wordt er op straat nog echt ‘Utregs’ gesproken. Het is van oudsher een echte volksbuurt. Op dit moment wonen er veel gezinnen en starters. Er zijn in deze wijken diverse soorten huizen. De meeste huizen zijn gebouwd tijdens de stadsvernieuwing en bestaan uit twee woonlagen en een kap.

Wil jij wonen op korte afstand van het centrum dicht bij het groen? In Abstede en Sterrenwijk zijn alle stadsvoorzieningen aanwezig. Er is voldoende gezondheidszorg, het Diaconessenhuis is gelegen in Abstede, er is volop keus voor kinderopvang en scholen, maar er zijn ook winkels en restaurants te vinden in de wijk.

Wil jij een huis kopen in Abstede of in Sterrenwijk? Schakel onze hulp in. Wil jij jouw huis verkopen in Abstede of in Sterrenwijk? Neem contact met op met Martijn Bosschers of Lindy Hendriks.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.