placeholder_500_500_86d3128c

Utrecht Oost - Buiten Wittevrouwen

Utrecht Oost - Buiten Wittevrouwen

Buiten Wittevrouwen ligt tegen het randje van de binnenstad van Utrecht. De wijk ligt in Utrecht Oost en wordt begrensd door de Biltstraat en de Maliebaan. Vroeger was dit de voorstad van Utrecht. De belangrijkste assen van de wijk zijn de Biltstraat, de Maliebaan en de Maliesingel.

Buiten Wittevrouwen is een gemêleerde wijk. In de wijk wonen veel studenten en starters, maar ook gezinnen. De Nachtegaalstraat is een leuke winkelstraat met een groot en divers aanbod. Er zijn verschillende speciaalzaken en boetiekjes te vinden, maar ook ketens zoals Hema & Blokker zijn aan de Nachtegaalstraat gevestigd. De Biltstraat werd vroeger gekenmerkt door uitzendbureaus. Tegenwoordig zitten er diverse van horecazaken. Heerlijk tafelen of even snel een pizza, pasta of burger aan de Biltstraat of Nachtegaalstraat het kan allemaal. In wijk is cultureel centrum Parnassos te vinden en de Stadsschouwburg. Dus ook aan culturele activiteiten geen gebrek.

Buiten Wittevrouwen is herkenbaar aan de grote verscheidenheid van huizen, voornamelijk gebouwd in de 19e en 20ste eeuw. Er zijn arbeiderswoningen, middenstandswoningen en herenhuizen in zowel dichtbebouwde vorm als in hovenstructuur. De voormalige arbeiderswoningen hebben meestal een woonlaag met een langskap en vaak een dakkapel aan de voorzijde. De middenstandswoningen zijn groter en ruimer verkaveld. Hierbij hebben de hoeken bijzondere elementen. De herenhuizen zijn in dit gebied te herkennen aan de drie volledige bouwlagen. De herenhuizen zijn aaneengesloten gebouwd, maar qua architectuur zijn de woningen verschillend. Aan de Maliebaan zijn veel herenhuizen in gebruik als kantoorpanden. Op dit moment zie je een verschuiving, veel kantoren aan de Maliebaan worden weer omgebouwd tot woonhuizen.

Wil jij wonen in Buiten Wittevrouwen? Een leuk appartement, een schattig huis of een statig herenhuis, wij kunnen jou helpen met het kopen of het verkopen van een huis in Buiten Wittevrouwen.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.