1920xauto_52e2fd3f-c42f-4030-b111-161064c59068

Utrecht Oost - Tuindorp

Utrecht Oost - Tuindorp

Wil jij wonen in Tuindorp? Dan zijn wij uw makelaar!

Tuindorp is een wijk in Noordoost Utrecht. Tuindorp wordt omgrensd door de Eykmanlaan in het oosten en de Kardinaal de Jongweg in het zuiden. Aan de noordrand ligt de Mr. Tripkade. Het is een voormalige buitenwijk van Utrecht. De wijk is gebouwd tussen 1930 en 1937, wat toen nog grondgebied was van de voormalige gemeente Maartensdijk. Tuindorp behoort sinds 31 december 1953 tot de gemeente Utrecht. De wijk Tuindorp verrees als een groen en geheel zelfvoorzienend dorp. Een tuindorp is een term voor een specifieke vorm van Europese stedenbouw. Het verwijst naar stadswijken met een typisch dorpskarakter. Tuindorpen kenmerken zich door eengezinswoningen met een voor- en achtertuin en een omgeving met veel groen. In Tuindorp heb je brede lanen met brede stoepen.

Tuindorp is een wijk waarin veel gezinnen wonen. In de wijk is veel groen en een dorpskarakter. In de wijk zijn geen hippe kroegen of restaurants te vinden. Voor de dagelijkse boodschappen moet men in Tuindorp-Oost zijn. In winkelcentrum de Gaard zijn de winkels voor de dagelijkse boodschappen te vinden. Het winkelcentrum wordt op dit moment herontwikkeld. Er is veel inspraak vanuit de buurtbewoners. Vanuit de wijk rijd je zo de snelweg op. In de wijk vind je verschillende basisscholen. Ook vind je het Gerrit Rietveld college in Tuindorp. Aan de westzijde van de wijk vanaf de Mr. Tripkade tot aan het spoor zijn grote studentenflats te vinden. Dit stukje kenmerkt zich door de kleurrijke flats. Veel bewoners maken iedere dag weer gebruik van station Overvecht wat aan de rand van de wijk ligt.

De wijk bestaat uit karakteristieke ruime jaren ’30 woningen. Deze woningen zijn karakteristiek, degelijk en sfeervol. Typerend voor deze bouwstijl zijn ondermeer de royale dak overstekken, entreepartijen, fraaie metselwerk detailleringen, paneeldeuren, glas-in-lood en fraaie luifelconstructies bij de voordeur. De meeste met een voor- en achtertuin en veel groen. Meestal bestaan de woningen over 3 ruime woonlagen.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.