1920xauto_12502784-73db-4aff-8341-a8368d20f658

Utrecht West - Lombok

Utrecht West - Lombok

Wil jij een huis of appartement kopen in Lombok? Lombok ligt in Utrecht West. Einde 19e eeuw en begin van de 20ste eeuw is Lombok aangelegd lans de Leidse Rijn. De straatnamen in Lombok zijn bijna allemaal gerelateerd aan de eilanden, gebieden en de VOC lieden uit Indonesië. Lombok is populair door de zeer centrale ligging. Met de auto ben je zo op de snelweg en met de fiets binnen enkele minuten op het Centraal station en in de binnenstad.

Lombok bestond in eerste instantie uit industrie langs het water. Daarna werd er ook gebouwd voor kantoorpersoneel en fabrieksarbeiders. Een heel klein beetje van de geschiedenis is nog terug te zien aan de houtzagerij De Ster.

Lombok is een van eerste multiculturele wijken in Utrecht. De wijk had een goede verbindingsfunctie vanaf de Kanaalstraat naar het achterland. Het achterland is nu Leidsche Rijn, De Meern en Vleuten. Nu is de Kanaalstraat geen grote verbindingsweg meer, maar een winkelstraat waar veel Turkse winkeliers gevestigd zijn. De gastarbeiders die naar Nederland waren gekomen lieten rond de jaren ’70 en ’80 hun eigen gezinnen overkomen. Lombok begon te verloederen en de gemeente heeft er voor gezorgd dat Lombok weer aantrekkelijk werd voor jonge en kinderrijke gezinnen.

Lombok heeft een gevarieerde bebouwing. Er is nieuwbouw te vinden in Lombok, maar de bebouwing bestaat voornamelijk uit oude arbeiderswoningen. De arbeiderswoningen staan vanaf het Moskeeplein allemaal evenwijdig aan elkaar, recht door de straten heen loopt de Kanaalstraat. De woningen hebben meer details dan bijvoorbeeld de huizen in Oudwijk.

In de wijk zijn steeds meer leuke restaurantjes, koffietentjes, eetcafés en kroegjes. Steeds meer mensen weten de horecagelegenheden te vinden en steeds meer startende ondernemers zien kansen in de wijk.

Wil jij kopen of verkopen in Lombok? Wil jij weten wat jouw huis waard is of hoe jij het beste kunt aankopen? Bel gerust.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.