placeholder_500_500_86d3128c

Utrecht West - Oog in Al

Utrecht West - Oog in Al

Wil jij een huis kopen in Oog in Al? Oog in al is gelegen in Utrecht West. De uitbreiding van de stad buiten de middeleeuwse omwalling begon in Utrecht vanaf 1860. In de eerste decennia werd vooral gebouwd langs de bestaande wegen en andere structuren. De uitbreidingen vonden met name aan de west- en zuidzijde plaats. Tussen 1910 en 1930 werd Oog in Al als onderdeel van het uitbreidingsplan van Berlage gebouwd. Tussen 1941 en 1954 werd de wijk opgevuld met woningen gebouwd onder de naoorlogse architectuur. Hiervoor werden een aantal vernieuwende architecten ingezet. De waterlopen in en rond Oog in Al hebben een belangrijke invloed op de beleving van de wijk. Er zijn drie opvallende waterlopen het Amsterdam-Rijnkanaal, het Merwedekanaal en de Leidsche Rijn. Oog in al is een typische jaren ’30 buurt. Ruim opgezet veel groen en gewaardeerd door de bewoners.

Oog in Al is een echte woonbuurt. Er wonen veel gezinnen en er is ruimte voor groen, met brede lanen en stoepen. Centraal in de wijk ligt een buurtwinkelcentrum aan de Händelstraat. Het bedrijvencomplex van de voormalige Sojafabriek Cereol is ontwikkeld tot een hippe plek met maatschappelijke functies. In het Cereolgebouw is een basisschool en een bibliotheek gevestigd. Hier worden theatervoorstellingen en workshops georganiseerd voor en door de buurt. Tevens is er ook een leuke horecagelegenheid met een groot terras gevestigd. Oog in Al heeft ook een stadstrand. Strand Oog in Al is gelegen aan het Merwedekanaal en het Amsterdamsch Rijnkanaal. Op het strand worden verschillende festivalletjes georganiseerd. In de wijk is er veel ruimte voor sport en spel. De wijk heeft een fantastisch park. Park Oog in Al is een oud landgoed. In 1920 legde de gemeente er een algemeen stadspark aan. Het park is populair bij buurtbewoners. Het park is een gemeentelijk monument.

De wijk heeft deels een tuindorp achtig karakter. Brede lanen en stoepen, jaren ‘30 woningen met een voor- en achtertuin. Daarnaast kent de woning naoorlogse appartementen en eengezinswoningen. De wijk heeft een paar kleine plukjes met zeer recent gebouwde woningen.

Wil jij wonen in Oog in Al? Of wil jij je huis verkopen? Neem contact met ons op.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.