placeholder_500_500_86d3128c

Utrecht Zuid - Hoograven

Utrecht Zuid - Hoograven

Een huis of appartement kopen in Hoograven? Hoograven ligt in Utrecht Zuid. Hoograven was voorheen een waterrijk gebied met geulen, kreken en oude zijarmen van de Rijn. De wijk Hoograven behoorde vroeger tot de gemeente Jutphaas. Een groot gedeelte van de wijk was in gebruik voor landbouw en veeteelt. In de jaren ’30 ontstond er behoefte aan meer woningen in Utrecht. Er werd gebouwd in Hoograven, maar de bouw is destijds niet voltooid. De bebouwing bleef beperkt tot het stuk bij de W.A.-Vultostraat en de Julianaweg. De wijk werd hier opgezet conform de principes van de Engelse tuinwijken. In de jaren ’70 en ’80 werd er nieuw leven in de wijk geblazen en was de stadsvernieuwingsgolf hier aanwezig.

Hoograven is een gemêleerde wijk, zowel in nationaliteiten als in leeftijd als in het soort woonhuis. Er is een afwisseling tussen koopwoningen en huurwoningen. Er is een groot aantal kinderdagverblijven, basisscholen en middelbare scholen. De verschillen zijn groot tussen Nieuw Hoograven en Oud Hoograven. In Hoograven is een winkelcentrum gelegen aan ‘t Goylaan. Het voormalige Rotsoord terrein is op korte fietsafstand. Hier zijn diverse leuke horecatentjes te vinden. Maar ook het nieuwe station Vaartsche Rijn is heel erg dichtbij.

In Oud Hoograven zijn er met name tussenwoningen en eengezinswoningen gebouwd. In het Oude gedeelte zijn de woningen in een tuindorp achtige stijl gebouwd. In Nieuw Hoograven zijn er grotendeels portiek- en galerijflats te vinden uit de jaren na de oorlog, waarin er een grote woningnood was. Nieuw Hoograven is te herkennen aan de groene singel en de stempelstructuur. Een regelmatig terugkerend patroon van bebouwing. Eind jaren ’90 was er sprake van herstructurering. Bij ’t Goylaan zijn nieuwe eengezinswoningen en appartementen gerealiseerd.

Wil jij wonen in een wijk met veel groen? Hoograven zou dan heel goed bij jou kunnen passen. Kijk samen met ons woningteam Marius Don en Chantal van Oostrum of jij een huis kunt aankopen in Hoograven.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.