Verkopers aan het woord

Reviews

Reviews

Verkopers aan het woord

Reviews in beeld

Prof. Sproncklaan 19 Zeist

Met gevoel voor huis en straat ‘Met pijn in het hart zullen de eigenaren deze woning verlaten’ stond bij de Funda-woningbeschrijving van de Prof. Sproncklaan 19 in Zeist. En dat is begrijpelijk, Anneke Schreel en Koen de Boer woonden er 26 jaar met veel plezier. Koens grootouders waren er de eerste bewoners van, dus het huis is ook een deel van de familiegeschiedenis.

“Maar we verhuizen naar een monumentale woonboerderij in Noord-Limburg, aan de rand van het bos met veel grond en ruimte voor dieren”, vertelt Anneke opgewekt. “De kinderen zijn de deur uit, we stappen in de volgende fase van ons leven.”

Voor de verkoop van hun woning in het Patijnpark nodigden ze twee makelaars uit. De keuze viel op Molenbeek. Anneke: “Ze pakken het vanaf het eerste gesprek grondig aan en vragen door op detailniveau. Zo ontdekken ze wat een huis bijzonder maakt en krijgen er gevoel bij.” Dit laatste vonden Koen en Anneke belangrijk. “We wilden het huis goed achterlaten en zochten kopers met gevoel voor het huis en de straat. Mensen die in de buurt passen en leuk zijn voor de buren. Dat heeft makelaar Frans Verweij op een goede manier meegenomen in het traject. Naast het feit dat het fijn is als iemand een goede prijs biedt.”

Mooi weer
Bij de start van het verkooptraject ontdekte Anneke al snel een kwaliteit van Molenbeek: flexibiliteit. “We verkochten in de winter en je wilt natuurlijk dat het huis tot zijn recht komt op de foto’s. Op een gegeven moment zag ik dat het de volgende dinsdag mooi weer zou zijn. Ik heb Frans gebeld of ze dan foto’s konden maken. Dat heeft hij direct geregeld.”

Zorgvuldig
De woning werd snel verkocht aan kopers die goed passen bij het huis en de omgeving. Over de verkoopbegeleiding door Molenbeek Makelaars zijn Anneke en Koen zeer content. “Ze zijn zeer zorgvuldig in het gehele traject. Daarbij hebben ze de combinatie van zakelijk en menselijk in hun benadering.”

Reviews in beeld

Stationsweg-West 181 Woudenberg

Bijna familiair Liefst 48 jaar woonden Jan en Paula van der Helm in hun woning aan de Stationsweg-West 181 in Woudenberg. Eenhuis met een verhaal, want het werd rond 1933 gebouwd en jarenlang verhuurd aan politieagenten. “Agent Van Woerkom was de laatste die er woonde, voor wij het in 1974 kochten”, vertelt Paula.

Het huis dat ze destijds in bezit kregen was flink gedateerd. “Geen douche, geen centrale verwarming, elektriciteit in metalen buizen. Maar mijn man zat in de bouw en heeft alles zelf opgeknapt.” Nu is het echter tijd om te verhuizen. Het paar kocht een appartement aan de Nieuwe Poort, dat is aangekocht via Molenbeek. “Een gezellige plek. Ik zal de tuin wel missen, maar we kunnen altijd naar buiten met onze caravan of op de fiets.”

Jan kende voormalig eigenaar Hilbrecht Haan en eigenlijk als vanzelf koos het paar Molenbeek voor de verkoop van hun woning. Daar hebben ze geen spijt van. Paula: “Voor het in de verkoop ging waren er al gegadigden, op twee kijkdagen kwamen er 20 kijkers. Er waren veel biedingen en wij zijn zéér tevreden over het resultaat.” Dat geldt ook voor de service van Molenbeek. “Het is heel gezellig verlopen, bijna familiair, we zijn gewoon heel fijn begeleid.”

Reviews in beeld

Herman en Caroline Meijer verkopen Wilgenlaan 10 in Woudenberg

Realistisch Ze zijn de eerste bewoners van Wilgenlaan 10 in Woudenberg: Herman en Caroline Meijer. In 2008 kopen ze de tweekapper om er ruim 13 jaar met veel plezier te wonen. “We wisten dat er aan de overzijde gebouwd zou worden, maar door de woningcrisis hebben we wat langer van het vrije uitzicht mogen genieten”, vertelt Herman. Nu is het tijd om te verkassen.

Waarom? “We wilden iets meer grond en iets meer buitenaf wonen en keken daarom sinds twee jaar naar iets anders. Dat bleek lastig. We kregen een tip dat er in Hoevelaar vrijstaande woningen werden gebouwd. Daar hebben we er uiteindelijk een van gekocht. Wel iets meer grond en vrijstaand, maar niet meer buitenaf. Je moet in deze tijd soms concessies doen.”

Voor de verkoop benaderden Herman en Caroline Marcel Donker van Molenbeek. “Hij geeft een realistisch advies over de verwachte opbrengstwaarde op basis van cijfers. Geen reken-je-rijk verhalen dus. Begin november ging onze woning in de verkoop, enkele dagen later stonden er twee dagen bezichtigingen gepland. We kregen steeds duidelijke terugkoppelingen, Molenbeek neemt je echt mee in het proces. Over het uiteindelijke resultaat zijn wij heel tevreden.”

Eerlijk advies & heldere communicatie

Groot regionaal netwerk

Allround dienstverlening

Reviews in beeld

Familie Hayward verkocht Veldwachter Willemslaan 12 in Odijk

“Nothing but praises” voor Molenbeek In mei 2019 strijken Kathryn en Rhys vanuit Australië neer in Nederland vanwege zijn werk. Ze kopen een woning in Odijk omdat ze het huis dat ze bewonen ook graag bezitten. “Bovendien”, zegt Kathryn, “is een hypotheek voordeliger dan huren.” Het bevalt het echtpaar goed in Odijk en ook Nederland vinden ze een mooi land. “Maar het is wel heel anders dan Australië. Huizen staan hier veel dichter op elkaar, in Australië zijn grote open ruimtes.”

Het jaar 2020 zal het echtpaar niet snel vergeten. Dan wordt hun dochter geboren en maakt corona een terugreis naar Australië onmogelijk. Pas in december 2021 gaan de grenzen down under weer open. Nu is het tijd om hun inmiddels 18 maanden oude dochtertje echt te laten kennismaken met de familie thuis. “Daar kijken wij en zij naar uit”, vertelt Kathryn.

Tuin heeft geholpen
Die thuisreis krijgt meteen een definitief karakter. Het echtpaar keert terug en dat maakte ook de verkoop van hun woning in Odijk noodzakelijk. “Een fijn dorp om te wonen. In Australië woonden we ook in een kleine plaats vlakbij de hoofdstad Canberra. Dat lijkt wel op Odijk.” Ook van het huis zelf, aan de Veldwachter Willemslaan, heeft Kathryn genoten. “Er zit een tuin bij, die heeft ons geholpen om de coronaperiode door te komen.”

Goede beslissing
In 2019 kocht het echtpaar het huis via Molenbeek Makelaars en de ervaringen waren destijds positief. “Ook buren in Odijk verkochten hun woning via deze makelaar en zij vonden hen erg hulpvaardig.” Molenbeek mocht daarom het huis in de verkoop nemen; op 28 december kwam het op de markt. In no-time waren er twee dagen vol bezichtingen ingevuld en uiteindelijk volgden er negen zeer goede biedingen. Kathryn: “Het is achteraf gezien een erg goede beslissing geweest om hier een huis te kopen.”

Over de service van Molenbeek Makelaars is Kathryn enthousiast. “Er zijn verschillen met Australië en die heeft Vince allemaal duidelijk uitgelegd. Hij is hulpvaardig en beleefd, niets dan lof voor deze makelaar, ze zijn professioneel en deskundig.”

Reviews in beeld

Ilonka van Santen-Boterhoek over de verkoop van Noordweg 111 in Zeist

“Mijn vader wilde geen huis bezet houden” Ruim 29 jaar woonde Sikke Boterhoek in zijn woning aan de Noordweg in Zeist. Omdat hij op leeftijd kwam, was verhuizen naar een appartement wel zo fijn. “En wat ook meewoog”, vertelt dochter Ilonka van Santen-Boterhoek, “hij wilde geen eengezinswoning bezet houden. Door te verhuizen kwam er een plekje vrij voor jonge mensen.”

Toen Sikke in 1993 terugkeerde naar Zeist was het huis heel oud. “Een gaskachel, enkel glas en bij nachtvorst ijsbloemen op de ramen”, herinnert Ilonka zich.” Zij begeleidde de verkoop namens haar vader en benaderde Molenbeek Makelaars. “Nee, we hebben niet geshopt, ze staan goed aangeschreven en ik heb natuurlijk vooronderzoek gedaan en reviews gelezen.”

Jonge mensen
De verkoop verliep vlekkeloos, binnen enkele uren waren er al twintig bezichtigingen gepland. De vraagprijs werd ruim overboden.
“Molenbeek maakt de recensies waar”, is het oordeel van Ilonka. “Ik ben alleen maar positief en kan ze iedereen aanbevelen. En weet je wat leuk is, de woning is verkocht aan jonge mensen. Precies wat mijn vader voor ogen had.”

Reviews in beeld

Stan en Nelleke Bosch over hun verhuizing

Geen Domburg of Noordwijk maar Nieuwkoop 18 jaar woonden Stan en Nelleke Bosch in hun vorige woning, vervolgens ook 18 jaar in villa De Boschbes in de wijk Valkenbosch in Zeist. “Toen werd het tijd voor iets nieuws”, zegt Stan. “Zeist is een gemeente die alles heeft, goede scholen, veel winkels en mooie natuur. We hebben er 36 jaar met veel plezier gewoond.”

Al filosoferend over een andere woonomgeving viel hun oog op de Zeeuwse badplaats Domburg. Ze reden er een keer of vijf heen om woningen te bekijken. In de tussentijd namen ze contact op met Frans Verweij van Molenbeek Makelaars om antwoord te krijgen op de vraag: ‘wat kan onze huidige woning opbrengen?’. Die werd beantwoord, maar de makelaar stelde ook een scherpe tegenvraag: ‘waarom Zeeland?’. “Wat bleek”, vertelt Stan Bosch, “hij heeft familie in Zeeland en komt daar weinig vanwege de afstand. Je bent zo drie uur onderweg om er te komen. Onze zoon woont in Uithoorn en wij zijn inmiddels zestigers, dan is zo’n afstand toch niet praktisch.”

Spelletjes
Omdat Stan en Nelleke eerder in Noordwijk woonden, was dit de tweede optie die ze bekeken. “We deden een bod op een woning en vroegen Frans om er te kijken. Een paar uur voor we tekenden was hij bij de woning, waar de verkopend makelaar vertelde dat er een ander, hoger bod was uitgebracht. Frans was heel boos, hij houdt niet van dit soort spelletjes. Wij ook niet dus we zijn afgehaakt en Frans was het daar helemaal mee eens.” Vervolgens kwam er een woning in Nieuwkoop op het pad van Stan en Nelleke. “Met uitzicht over de rustige Langeraarse Plassen, tien minuten fietsen van onze zoon. Die woont aan de Amstel, dus we kunnen zelfs naar hem varen.” Frans werd ingeschakeld als aankoopmakelaar en ging mee bij de bezichtiging. “Het was verrassend wat hij zag, hij had oog voor dingen die wij niet hadden gezien. En toen er soms twee weken niet op ons bod werd gereageerd, bleef Frans kalm.” Uiteindelijk werd het bod geaccepteerd en kunnen Stan en Nelleke binnenkort verhuizen.

Invoelend
Hun woning aan de Berkenlaan in Zeist werd door Molenbeek in de verkoop genomen. “Zo’n proces levert altijd wat stress op”, vindt Stan Bosch. “Maar deze makelaar heeft inlevingsvermogen en neemt veel tijd voor communicatie. Het contact was steeds plezierig en erg persoonlijk. Dat houden we over van dit verkoopproces, een makelaar die steeds beschikbaar was en open zijn mening gaf. Frans hielp bij het sturen van ons verhuisproces, zowel bij de aankoop als de verkoop.”

Villa De Boschbes werd na krap twee weken boven de vraagprijs verkocht. “De dag met bezichtigingen zat vol en de eerste kijkers deden direct een bod. Zij hebben het gekocht.”

Succesvol verkopen in 5 stappen

Reviews in beeld

Kennismaking

Kennismaking en waardebepaling: u ontvangt een realistisch advies over de vraagprijs en we lichten ons verkoopplan toe.

Reviews in beeld

Voorbereiding

Voorbereiding: mogen we uw huis verkopen? Leuk! We leggen de gemaakte afspraken vast, komen langs voor de in-verkoopname, verzamelen stukken en starten met fotografie.

Reviews in beeld

Verkoopstart

Verkoopstart en daarna: onze marketingmachine gaat snel uit de startblokken. Alle hiervoor benoemde onderdelen zetten we in gang.

Reviews in beeld

Bezichtiging en onderhandeling

Bezichtiging en onderhandeling: wij begeleiden potentiële kopers bij de bezichtiging en geven altijd een terugkoppeling. Wij onderhandelen met gegadigden en bij een geslaagde transactie verzorgen wij de koopovereenkomst.

Reviews in beeld

Afronding

Afronding: is de koopovereenkomst definitief, dan doen we de eindinspectie met de kopers en begeleiden de overdracht bij de notaris.

Reviews in beeld

Gert Heslenfeld en Carolien Budding verkopen John F. Kennedylaan 144 in Woudenberg

Nieuwe start “Ja, het is een prachtige plek”, zegt Gert Heslenfeld over zijn woning aan de John F. Kennedylaan 144 in Woudenberg. “Maar Carolien en ik zijn bijna drie jaar samen en willen iets anders. Zij komt uit de polder en werkt in Lelystad. We hebben daarom een woning gezocht tussen Amersfoort en Harderwijk. Daar konden we niets geschikts vinden. Nu laten we een nieuw huis bouwen in Dronten.

Vandaag is de oplevering, het is voor ons een nieuwe start.”

Voor de financiering van het bouwplan was een taxatie nodig van de huidige woning. “Die heeft Molenbeek verzorgd en vanaf het eerste contact hadden we een klik met Sam van den Berg.” Omdat Gert in het verleden ook al plezierig samenwerkte met Molenbeek Makelaars en haar voorganger Makelaardij Woudenberg, nam deze de woning in de in de verkoop.

“In de zomer hebben we al foto’s gemaakt. Daarna hadden we regelmatig contact over het juiste moment van verkopen en over de vraagprijs”, blikt Gert terug. “Molenbeek kiest voor realistische vraagprijzen. Toen de woning in de verkoop kwam, zaten de bezichtigingsdagen direct vol. Het is vervolgens ver boven verwachting verkocht. Het gehele proces is positief en naar volle tevredenheid verlopen.”

Reviews in beeld

Manja Bakker over de verkoop van Smalleweg 17 in Bunnik

Proces bewaken, rust bewaren Nederland telt veel ‘jaren-30’ woningen, maar niet eens zoveel die echt in de jaren ‘30 van de vorige eeuw zijn gebouwd. Dat is de twee-onder-een-kap woning aan de Smalleweg in Bunnik wel, om precies te zijn in 1930. Hier woonden de ouders van Manja Bakker vanaf circa 1961, dus ruim 60 jaar. “Het is echt ons ouderlijk huis, we koesteren er warme herinneringen aan. Het blijft vreemd om er langs te rijden en niet meer het pad op te kunnen lopen.”

Manja’s vader verbleef in de oorlog bij een tante en die had twee woningen, waaronder Smalleweg 17. Toen hij trouwde met haar moeder konden ze de woning, die verhuurd werd, kopen. Het duurde nog even voor de huurders vertrokken, maar vanaf circa 1961 trok het paar erin.

Wijntje voor het huis
Manja en haar broer en zus zijn in het huis geboren en opgegroeid. “Mijn ouders wilden er nooit weg en ook toen mijn vader moest verhuizen naar een verpleeghuis, bleef mijn moeder er alleen wonen. Ze genoot van de fijne tuin, zat vaak op het bankje voor het huis een wijntje te drinken. Dan had ze altijd aanspraak. Zeker in coronatijd was dat erg plezierig.” Manja’s vader woont in een verpleeghuis, vorig jaar overleed haar moeder. “Het was haar wens om de woning te verkopen als zij er niet meer was. Dat had ze vastgelegd.” Omdat Manja in het verleden goede ervaringen opdeed met Molenbeek Makelaars, nodigden de verkopers Diederik Donker uit. “Het is zo fijn dat, als je met z’n drieën een woning moet verkopen, de makelaar precies begrijpt hoe zo’n proces werkt.”

Kink in de kabel
De woning kwam in november 2021 in de verkoop en al snel werd deze tot volle tevredenheid onder voorbehoud verkocht. Toen kwam er echter een kink in de kabel, de kopers haakten onverwacht af. “Dan is het belangrijk dat een makelaar de rust bewaard en een plan de campagne maakt. Diederik kwam met een plan, bewaakte het proces en bewaarde de rust. Waar wij in de emotie zaten, bleef hij in de ratio. Het is best spannend als een woning weer in de verkoop moet. Molenbeek zette de woning medio december opnieuw in de verkoop en op 27 december werd deze verkocht, deze keer definitief en opnieuw tot volle tevrdenheid. “Wat echt onderscheidend is: Molenbeek is realistisch en echt geïnteresserd in het verhaal achter de woning. Dat gaf mij veel vertrouwen.”

Reviews in beeld

Saskia van Dorp en Erica van Emden over de verkoop van Dorpsstraat 45A in Woudenberg

Stroomversnelling In 2017 koopt Saskia van Dorp een appartement aan de Dorpsstraat in Woudenberg, vanwege de centrale ligging. De ruim 40 m2 zijn voldoende voor iemand die vijf dagen werkt. “En de winkels zijn hier allemaal lekker om de hoek.” In januari 2020 trekt partner Erica van Emden bij haar in en kort daarna zorgt corona ervoor dat ze allebei thuis gaan werken. “Dan is veertig meter aan de krappe kant.”

Ze oriënteren zich op een ruimer huis en schrijven in op een nieuwbouwplan in Lelystad. ”Met het idee om daar samen naar toe te groeien, we hadden geen haast.” Vrij plotseling krijgen ze de kans om al in de eerste planfase een woning te kopen, andere kopers zijn afgehaakt. Dit brengt hun verhuisplannen in een stroomversnelling, ook de verkoop van het appartement.

Saskia deed goede ervaringen op met Molenbeek tijdens de aankoop. “We moesten nu snel handelen, daar heeft Molenbeek fantastisch op ingespeeld. Ze noemden bij het eerste gesprek ook een reële prijs, geen fantasieprijs. Dat vonden we prettig.” Het verkoopproces omschrijven Saskia en Erica in één woord : ”Top. Veel bezichtigingen, goede biedingen. Het appartement is prettig verkocht. Als we weer in de buurt willen wonen, weten we Molenbeek te vinden.”

Wat is uw huis waard?

Waardebepaling aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie