placeholder_500_500_86d3128c

Utrecht Oost- Rijnsweerd & Maarschalkerweerd

Utrecht Oost- Rijnsweerd & Maarschalkerweerd

Wil jij wonen in Rijnsweerd? Dan zijn wij uw makelaar in Rijnsweerd.

Rijnsweerd ligt in het oosten van Utrecht. Rijnsweerd wordt begrensd door de Schildersbuurt en het Wilhelminapark en aan de andere kant door de Uithof. Rijnsweerd bestaat uit een woonwijk en een bedrijvenpark. De wijk is opgedeeld in Rijnsweerd-Zuid met voornamelijk woningen en in Rijnsweerd-Noord zijn voornamelijk bedrijven. De wijk bestaat uit de acteursbuurt en de Goudkust. In de jaren ’60 en ’70 zijn de meeste bungalows en villa’s in Rijnsweerd-Zuid gebouwd. In de jaren ’70 zijn de eerste gebouwen op het universitaire terrein ‘De Uithof’ gebouwd. In de jaren ’30 werden er sportvoorzieningen gebouwd en het stadion. Inmiddels is er een nieuw stadion gebouwd en is het stadion ook alweer verbouwd. Er is ruimte voor commerciële voorzieningen, goede sportvoorzieningen en naast het stadion is een luxe woontoren gebouwd. Na zware onderhandelingen tussen de gemeente Utrecht, Rijkswaterstaat en werkgroep Amelisweerd en veel verzet van burgers is in 1986 de snelweg A27 in gebruik genomen. De snelweg ligt door het natuurgebied. Het gespaarde Markiezenbos heeft hierdoor een belangrijke waarde gekregen. De wijk kent veel recreatieve voorzieningen, maar grote delen van de wijk hebben een stedelijk karakter.

In Rijnsweerd is een chique woonwijk waar voornamelijk mensen met hoge inkomens wonen. Er zijn veel woonerven waar kinderen fijn kunnen spelen. Vanuit de wijk ben je snel bij veel sportvoorzieningen en zo in de natuur. Het bosrijke natuurgebied Amelisweerd is om de hoek. Er is een groot aantal kinderdagverblijven, een aantal basisscholen, middelbare scholen en de hoge scholen en universiteiten zijn om de hoek. In de wijk wonen veel gezinnen die vanuit de buurt van het Wilhelminapark en de Schildersbuurt uitgeweken zijn naar Rijnsweerd vanwege het grotere woonoppervlak. De bewoners van Rijnsweerd maken gebruik van de cafés, restaurants en buurtwinkels uit de Schildersbuurt.

In de wijk staan veel bungalows, villa’s en tussenwoningen. Veel woningen bestaan uit een of twee woonlagen en een platdak. Rondom de woonerven zijn veelal ruime tussenwoningen met garages gebouwd en het woonoppervlak is verdeelt over 3 woonlagen. Op de Albert van Dalsumlaan staan veel appartementen, veelal maisonnettes.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.