De Poort 42 te Houten

Geschreven door Michiel Putz MSc op 4 april 2022

Deze prachtige kantoorvilla heeft een totale metrage van circa 396 m² en is gelegen aan de Poort 42 te Houten.

In 1877 werd de bouw van de toenmalige burgemeesterswoning, gelegen aan De Poort 42 te Houten afgerond. Na het bombardement van Houten in 1944 veranderde het gebouw van functie en deed de villa dienst als gemeentehuis, een gebruik dat volgehouden werd tot 1981. In 2010 is de kantoorruimte door de huidige eigenaar volledig gerenoveerd en gerestaureerd. Daarbij heeft het gebouw in 2021 ook een zeer grondige opknapbeurt gehad. Het monumentale gebouw bestaat uit drie verdiepingen en een kelderruimte die gebruikt kan worden als archiefruimte. Bij binnenkomst in de met marmer beklede entree vallen direct de hoogte van het plafond en de grote raampartijen op. Ook beschikt de begane grond over een stijlkamer voorzien van lambrisering en ligt er op in de verschillende kamers op de begane grond parket. Op de verdiepingen ligt nieuwe vloerbedekking en is airco aanwezig. Voorts beschikt het gebouw over een sanitaire groep en uitgebreide pantry op iedere verdieping. Daarbij is de villa vrijstaand gelegen en beschikt het over een ruime tuin met 16 parkeerplaatsen.

De kantoorruimte is recent gerenoveerd en voorzien van onder andere nieuwe vloerbedekking, schilderwerk en vernieuwde en van alle gemakken voorziene pantry's. De kantoorruimte is door het hoogwaardige opleveringsniveau en de recente renovatie instapklaar.

Voor meer informatie over deze prachtige villa klik op deze link.

De Poort 42 te Houten
Michiel Putz MSc
Neem contact op met Michiel

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Namens onze opdrachtgever hebben wij de verkoop mogen begeleiden van deze fraaie rijksmonumentale belegging met NSW-rangschikking. Het complex is langjarig verhuurd...
Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht 

Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht

Namens een particuliere belegger heeft Molenbeek Makelaars het Rijksmonumentale Kantongerecht gelegen aan de Hamburgerstraat 30 in Utrecht als belegging aangekocht.
Bekijk overzicht