Eikenstein Zeist

Eikenstein Zeist

Nieuwbouwproject

Nieuwbouw- Eikenstein Zeist

Uw groene woonbuurt ontmoet u hier!

Wilt u graag groen en ruim wonen, in de directe omgeving van Utrecht? Dan komt het nieuwe plan van Eikenstein in Zeist als geroepen! Op deze prachtige groene locatie, naast de Utrechtseweg, wordt een unieke woonbuurt gecreëerd. U vindt er een diverse mix van woningen, voor alle leeftijden. Een heerlijke woonplek, waar u snel contact maakt met uw buren.

Wilt u graag meedenken? Meld u aan en laat weten hoe u hier het liefste wilt wonen. Op die manier kunnen we de plannen afstemmen op uw wensen als toekomstige bewoner. En natuurlijk houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de komende tijd.

Nieuwbouw- Eikenstein Zeist

Het plan Eikenstein

Eikenstein heeft alles in zich om uit te groeien tot een fijne groene woonplek voor jong en oud! De bestaande bosranden omarmen het gebied; dat een ware transformatie ondergaat in het nieuwe plan. Groot pluspunt van de locatie is de strategische ligging aan de Utrechtseweg en daarbij is het historische pand, dat behouden blijft, een plaatje om te zien! Samen met de nieuwe bewoners creëren we een gevarieerde buurt met veel oog voor natuur; een die uitnodigt om elkaar te ontmoeten. Hier voelt iedereen zich echt thuis!

4 Nieuwbouw voordelen

Lage onderhoudskosten
De eerste jaren heeft u bijna geen kosten aan onderhoud.
Energiebesparend
Elektra, isolatie en verwarming zijn hypermodern en van hoge kwaliteit zijn. Dat bespaart fors op uw energierekening.
Mooi meegenomen
U betaalt geen overdrachts-, makelaars- en taxatiekosten.
Voordeliger hypotheek
Voor nieuwbouwprojecten gelden vaak aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden.
Nieuwbouw- Eikenstein Zeist

Heerlijke groene woonbuurt

Binnen de groene randen van het oude Eikenstein wordt een heerlijk parkachtig woongebied gerealiseerd waar bewoners samen van kunnen genieten. Het krijgt een open opzet en wordt glooiend aangelegd. De vier samenhangende woonclusters zijn gegroepeerd rond een centrale autovrije ruimte. Deze groene zone vormt een soort van loper die zich vanaf het monumentale pand door de nieuwe buurt heen uitrolt. Via verschillende natuurlijke wandelroutes maakt u mooie ommetjes door de buurt heen. Er worden plekken gecreëerd waar u lekker kunt zitten, waar u elkaar spontaan treft én waar kinderen veilig samen buiten kunnen spelen.

*De afbeelding bij deze tekst betreft een concept

Nieuwbouw- Eikenstein Zeist

Zeist heeft het allemaal

Om de hoek ligt winkelcentrum Vollenhove, waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen en alles wat u zoal nodig heeft.

In slechts zes minuten fietst u vanaf Eikenstein naar het vernieuwde winkelcentrum de Clomp. U treft hier een breed aanbod aan winkels. Heeft u thuis een gezellige borrel gepland? Dan scoort u lekkernijen zoals gedroogde vruchten, olijven, tapenades of een overheerlijk kaasplankje bij een speciaalzaak als Peterse Kaas. Binnen een kwartiertje wandelt u vanuit huis naar kinderboerderij De Brink om samen de geitjes te voeren. In kinderopvang, sportclubs, basisscholen en middelbaar onderwijs heeft u alle keus. Ook op cultureel gebied ontbreekt het u aan niks met het film- en theateraanbod bij Figi. Gezellig even een terrasje pakken? In tien minuten bent u op de fiets al in hartje Zeist.

Nieuwbouw- Eikenstein Zeist

Planning

  • Q3 2023 bestemmingplan vastgesteld
  • Q2 2024 start verkoop fase 1
  • Q3/Q4 2024 start bouw fase 1
Nieuwbouw- Eikenstein Zeist

Meld u aan en blijf op de hoogte!

Wilt u graag meedenken over de invulling van dit project? Meld u aan via de projectwebsite en vul de enquête in. Met uw input werken we het plan graag verder uit. Wij houden u vervolgens op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Uw woongeluk

  • In Eikenstein woont u in een fijne parkachtige setting die vloeiend doorloopt in het landschap, met mooie routes voor het maken van een ommetje
  • De variatie in woningen maakt de buurt heel divers, een mooie mix van jong en oud voelt zich hier thuis
  • Uw nieuwe woonplek bestaat uit vier woonclusters; lekker kleinschalig en elk met een eigen karakter en sfeer
  • Het hart van Eikenstein wordt gevormd door een centrale groene zone; ook uw woning grenst aan het groen
  • Samen met u buren maakt u gebruik van collectieve voorzieningen, zoals een buurtkas, deelauto’s of gemeenschappelijke ruimte. Net wat u wilt!
  • Het hart van de buurt is autovrij, parkeervoorzieningen liggen uit het directe zicht
  • Vanuit de woonclusters kijkt u uit op de prominente achtergevel van het monumentale pand dat behouden blijft; een uitzicht met klasse!
Eikenstein Zeist
Nieuwbouw- Eikenstein Zeist

Echt thuis in Eikenstein!

Eikenstein wordt een hechte buurt waar jong en oud door elkaar heen wonen. Er komen zowel fijne rijwoningen als ruime twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen in diverse prijsklassen. De moderne (zorg)appartementen worden gerealiseerd in het monumentale pand aan de zijde van de Utrechtseweg, dat wordt betrokken bij het plan. Aan weerszijden van het gebouw komen tevens koop- en huur appartementen. Het gehele woongebied bestaat uit vier samenhangende clusters die elk hun eigen sfeer hebben. Het vormt straks een super groen en natuurlijk landschap, met leuke plekjes waar je je buren treft en waar kinderen veilig buiten kunnen spelen.

Nieuwbouw- Eikenstein Zeist

Voorzieningen dichtbij

Omdat het in Eikenstein heerlijk groen en rustig is, zou u bijna vergeten dat u direct naast de Utrechtseweg woont. Ideaal, want dankzij deze strategische ligging en de prima ontsluiting vanuit de buurt rijdt u met de auto en de bus in no time naar Utrecht, voor school of werk. Op minder dan een kilometer van huis ligt de oprit naar de A28 op en in slechts 7 minuten bent u bijvoorbeeld al in Het Science Park. In winkelcentrum De Clomp vindt u supermarkten en een ruim aanbod aan winkels en speciaalzaken en naar het centrum van Zeist is het slechts 10 minuten fietsen. Ook scholen, een huisarts en de tandarts zijn in de buurt.

Nieuwbouw- Eikenstein Zeist

Van plan om een nieuwbouwwoning te kopen?

Doe eerst een gratis waardebepaling! Zo krijgt u een indicatie van uw huidige woningwaarde en weet u precies wat uw mogelijkheden zijn.