Kantoorruimte met historie

Geschreven door Iris Lageweg KRMT op 6 augustus 2020

Achter de Dom 14 is gelegen, zoals de straatnaam al zegt, direct achter de Dom. Deze straat loopt direct aan de oostzijde van de Domkerk en verbindt de Voetiusstraat met de Pausdambrug. Voor het K.F. Hein Fonds Monumenten mogen wij een geschikte huurder vinden voor een kantoorruimte in dit monumentaal gebouw welke staat geregistreerd als religieus erfgoed.

Geschiedenis

Tot de Reformatie was het pand Domplein 14 in gebruik als claustraal huis en werd het bewoond door kanunniken van het Domkapittel. Hierna kwam het pand in handen van particulieren. In de achttiende eeuw kreeg het een hardstenen gevel uitgevoerd in Lodewijk de XVe stijl. In 1867 werd in het pand het hoofdpostkantoor gevestigd. Nadat het postkantoor verhuisde naar de Neude kwam het pand in handen van de Apothekersvereniging 'De onderlinge Pharmaceutische Groothandel'.In 1971 kreeg het echter een culturele bestemming toen het Nationaal Museum Speelklok tot Pierement, het Nederlands Goud-, zilver- en Klokkenmuseum en het Museum voor Hedendaagse Kunst hun intrek namen. Nadat de eerste twee musea waren verhuisd en het Museum voor Hedendaagse Kunst werd opgeheven, kwam het gebouw in 1989 leeg te staan.

Er vond een ingrijpende restauratie en verbouwing plaats. Op de bovenverdiepingen van het pand werden 14 appartementen ingebouwd, terwijl op de begane grond Architectuurcentrum Aorta zijn intrek nam.

Kantoorruimte te huur

Het betreft een kantoorruimte van in totaal circa 303 m² inclusief toebedeling algemene ruimten gelegen op de begane grond. De entree wordt gedeeld door twee gebruikers. Aan de voorzijde is Kummer & Herrman (grafisch ontwerpbureau) gevestigd en aan de achterzijde is de betreffende kantoorunit gevestigd. Daarnaast beschikt de kantoorruimte over een eigen buitenruimte en hoge balkenplafonds.

Kantoorruimte met historie
Iris Lageweg KRMT
Neem contact op met Iris

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Namens onze opdrachtgever hebben wij de verkoop mogen begeleiden van deze fraaie rijksmonumentale belegging met NSW-rangschikking. Het complex is langjarig verhuurd...
Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht 

Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht

Namens een particuliere belegger heeft Molenbeek Makelaars het Rijksmonumentale Kantongerecht gelegen aan de Hamburgerstraat 30 in Utrecht als belegging aangekocht.
Bekijk overzicht