'Energielabel wijzigt voor woningen'

Geschreven door Marius Don RM RT op 16 november 2020

Heeft u nog geen energielabel voor uw woning? Wacht dan niet te lang meer met het aanvragen hiervan, vanaf 1 januari 2021 zal een energielabel een stuk duurder worden.

Op dit moment kunnen huiseigenaren nog het huidige energielabel (VEL) aanvragen. Nu kan een huiseigenaar online verschillende kenmerken doorgeven van het huis en wordt het energielabel bepaald op basis van deze informatie. Dit energielabel kunt u nu voor minder dan € 10,- verkrijgen. Eenmaal verkregen blijft dat VEL nog 10 jaar geldig.

Vanaf 1 januari 2021 zal er een nieuwe en duurdere ( á € 150,- en € 200,-) energielabel komen voor woningen. Dit kan niet meer digitaal maar er zal speciaal een adviseur langskomen. Deze energieadviseur zal de woning nauwkeurig inspecteren en zelf bepalen op kenmerken als isolatie, afmetingen en warmtebronnen en hoeveel energie de woning verbruikt. Zo krijgt u meer inzicht over de energiezuinigheid van de woning en wellicht welke verbeter maatregelen getroffen kunnen worden.

Heeft u vragen hierover? Wij helpen u graag verder.

'Energielabel wijzigt voor woningen'
Marius Don RM RT
Neem contact op met Marius

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Het is zomer, dus tijd om uw huis te verkopen!

Het is zomer, dus tijd om uw huis te verkopen!

Het mooiste seizoen is de zomer! Alles staat in bloei, het zonnetje schijnt en de lucht is strak blauw. Tijd om uw woning te verkopen, want dit is de beste periode! Toch is dit seizoen...
Huurders en verhuurders let op: de wet betaalbare huur komt eraan!

Huurders en verhuurders let op: de wet betaalbare huur komt eraan!

Op 25 april 2024 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel voor de Wet betaalbare huur aangenomen. De Eerste Kamer behandelt het wetsvoorstel binnenkort. Het voornemen is dat de Wet...
Bekijk overzicht