'Energielabel wijzigt voor woningen'

Geschreven door Marius Don RM RT op 16 november 2020

Heeft u nog geen energielabel voor uw woning? Wacht dan niet te lang meer met het aanvragen hiervan, vanaf 1 januari 2021 zal een energielabel een stuk duurder worden.

Op dit moment kunnen huiseigenaren nog het huidige energielabel (VEL) aanvragen. Nu kan een huiseigenaar online verschillende kenmerken doorgeven van het huis en wordt het energielabel bepaald op basis van deze informatie. Dit energielabel kunt u nu voor minder dan € 10,- verkrijgen. Eenmaal verkregen blijft dat VEL nog 10 jaar geldig.

Vanaf 1 januari 2021 zal er een nieuwe en duurdere ( á € 150,- en € 200,-) energielabel komen voor woningen. Dit kan niet meer digitaal maar er zal speciaal een adviseur langskomen. Deze energieadviseur zal de woning nauwkeurig inspecteren en zelf bepalen op kenmerken als isolatie, afmetingen en warmtebronnen en hoeveel energie de woning verbruikt. Zo krijgt u meer inzicht over de energiezuinigheid van de woning en wellicht welke verbeter maatregelen getroffen kunnen worden.

Heeft u vragen hierover? Wij helpen u graag verder.

'Energielabel wijzigt voor woningen'
Marius Don RM RT
Neem contact op met Marius

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Hoe werkt een taxatie?

Hoe werkt een taxatie?

De taxatie van een woning of pand is meestal nodig bij de aankoop of verkoop van een woning. Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek. In dit artikel leggen we u uit hoe een taxatie...
Wat is onderhandse verkoop?

Wat is onderhandse verkoop?

Onderhandse- en openbare verkoop van een woning of een bedrijfspand: wat is het verschil tussen beide? Molenbeek Makelaars legt het u uit. In onderstaande tekst leest u wat er bij onderhandse...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie