Hamburgerstraat 28A te Utrecht

Geschreven door Iris Lageweg KRMT op 22 november 2021

De Hamburgerstraat ligt tussen de Nieuwegracht en de Oudegracht in het centrum van Utrecht. De beschikbare kantoorruimte is gelegen in de voormalige rechtbank van Utrecht. De historie van deze locatie gaat terug tot het jaar 1054 met de bouw van de toenmalige Paulusabdij. De Paulusabdij bleef bestaan tot het jaar 1595 waarin het Hof van Utrecht zijn intrede nam in het gebouw. In 1838 vestigde het Provinciaal Gerechtshof zich aan de Hamburgerstraat nadat onder leiding van de architect Christiaan Kamm het pand volledig verbouwd is. Na het vertrek van de rechtbank naar de Catharijnesingel is het object grondig gerenoveerd en zijn thans onder andere Het Utrechts Archief en Restaurant De Rechtbank gevestigd in het gebouw. Door de centrale ligging in het centrum zijn vanaf de Hamburgerstraat alle grootstedelijke voorzieningen die Utrecht te bieden heeft binnen handbereik gelegen.

De voor de verhuur beschikbare kantoorruimte is gelegen in een multi-tenant gebouw met huurders zoals het hotel-restaurant 'De Rechtbank', het gemeentelijk archief en diverse andere kantoorgebruikers. De kantoorruimte heeft een vloeroppervlak van in totaal circa 308 m² inclusief toebedeling algemene ruimten, gelegen op de 2e verdieping. De toegang van de kantoorruimte is via de centrale hoofdentree op het plein of via de parkeergarage bereikbaar met de lift.

Het gehuurde is als volgt ingedeeld; bij binnenkomst kom je in de ruime centrale hal welke multifunctioneel kan worden gebruikt als bijvoorbeeld vergader- of lunchruimte. Links aan de cour-zijde, bevindt zich de grote open kantoorruimte waar vele werkplekken kunnen worden gecreëerd. Rechts van de multifunctionele ruimte is de keuken te vinden en nog een kantoor-/vergaderruimte achter de glazen vouwwand. Deze moderne, maar toch karakteristieke kantoorruimte biedt een unieke werkplek met een rustgevend uitzicht, maar heeft ook het gemak van alle binnenstedelijke voorzieningen binnen handbereik.

Voor meer informatie Hamburgerstraat 28 A te Utrecht.

Hamburgerstraat 28A te Utrecht
Iris Lageweg KRMT
Neem contact op met Iris

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Namens onze opdrachtgever hebben wij de verkoop mogen begeleiden van deze fraaie rijksmonumentale belegging met NSW-rangschikking. Het complex is langjarig verhuurd...
Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht 

Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht

Namens een particuliere belegger heeft Molenbeek Makelaars het Rijksmonumentale Kantongerecht gelegen aan de Hamburgerstraat 30 in Utrecht als belegging aangekocht.
Bekijk overzicht