Heilige Familiekerk in Soest

Geschreven door Michiel Putz MSc op 6 oktober 2021

Namens De Rooms Katholieke Parochie van de HH. Martha en Maria is Molenbeek Makelaars gevraagd om de verkoop bij inschrijving van de Heilige Familiekerk, gelegen aan de Sint Willibrordusstraat 17-19 te Soest te begeleiden.

Doordat het dorp Soest aan het begin van de 20e eeuw hard groeit en de bestaande kerkgebouwen in Soest te klein worden wordt 2 oktober 1935 een stuk grond gekocht tussen de Plasweg en Oude Utrechtseweg. In 1938 start de Amersfoortse aannemer H. van Keulen met de bouw van de nieuwe Heilige Familiekerk met naastgelegen pastorie. In 1939 wordt de kerk geconsacreerd door de toenmalige aartsbisschop mgr. dr. J. de Jong. Het ontwerp is gemaakt door de architecten Clemens Hardeman en Arnold Brouwer, twee architecten die zich voornamelijk bezighielden met het ontwerpen van religieuze gebouwen. Het gebouw met haar kenmerkende bakstenen gevels en gewelven is een voorbeeld van een pseudobasiliek waarbij het middenschip wordt vergezeld van twee zijbeuken en het dak zeer spits toeloopt.

Aan het interieur van de Heilige Familiekerk valt direct de bijzondere muurschildering op achter het altaar. De muurschildering beeldt de lijdende, strijdende en zegenvierende kerk uit en is in 1944 geschilderd door de kunstenaar Stokhof de Jong. Daarnaast zijn de altaren en communiebank ontworpen door de heer Dresme uit Utrecht en zijn onder andere het doopvont en diverse kandelaren ontworpen door W. Kloosterman uit Tilburg. Aan de kerk vast ligt de voormalige pastorie met bijbehorende garage. De pastorie bestaat uit twee verdiepingen en een ruime kelderruimte. Het gehele complex is gelegen op een kavel van 6.915 m² dat grenst aan de St. Willibrordusstraat en de Bonifatiusstraat.

Het dorp Soest is gelegen ten westen van Amersfoort. Door de centrale ligging nabij diverse uitvalswegen is Soest zeer goed bereikbaar. De Sint Willibrordusstraat is gelegen de woonomgeving Soest-Zuid. Deze woonwijk is gelegen ten zuiden van de dorpskern van Soest en kenmerkt zich door haar groene karakter en rustige lanen.

Het object wordt door middel van een inschrijving verkocht. Zie voor aanvullende informatie over de inschrijvingsprocedure en voorwaarden de dataroom welke is ingericht voor deze verkoop. Ten behoeve van het due diligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen via e-mail utrecht@molenbeek.nl. In de dataroom kunt u alle beschikbare informatie van het object vinden. De inschrijving sluit op 15 oktober 2021 om 11:00 uur. Uitsluitend schriftelijke biedingen en uitsluitend ingediend bij Hermans Schuttevaer Notarissen, Jutfaseweg 1, 3522 HA Utrecht kunnen in behandeling worden genomen. Biedingen die na deze datum worden ingediend of niet aan de voorwaarden voldoen worden niet in behandeling genomen.

Heilige Familiekerk in Soest
Michiel Putz MSc
Neem contact op met Michiel

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Namens onze opdrachtgever hebben wij de verkoop mogen begeleiden van deze fraaie rijksmonumentale belegging met NSW-rangschikking. Het complex is langjarig verhuurd...
Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht 

Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht

Namens een particuliere belegger heeft Molenbeek Makelaars het Rijksmonumentale Kantongerecht gelegen aan de Hamburgerstraat 30 in Utrecht als belegging aangekocht.
Bekijk overzicht