Het verkopen van een bijzonder object; Anton Geesinkhuis

Geschreven door Coen Vermeij RM RT MRICS op 8 juni 2020

Namens de eigenaar is Molenbeek Makelaars gevraagd om de voormalige judoschool van voormalig Olympisch, Wereld- en Europees kampioen judo, Anton Geesink te verkopen. Deze bijzondere locatie betreft een sporthal met twee appartementen welke door Anton Geesink zelf zijn gebruikt en bewoond. Door de verleende omgevingsvergunning mag het object getransformeerd en uitgebreid worden tot een wooncomplex met 24 appartementen. De totale grondoppervlakte bedraagt 668 m².

Wie is Anton Geesink?

Anton Geesink is een Utrechtse judolegende. Op 6 april 1934 werd hij geboren in de Utrechtse Wijk C. Geesink werd in zijn carrière drie keer wereldkampioen, eenentwintig keer Europees kampioen en één keer olympisch kampioen. Hij was de eerste niet-Japanse wereldkampioen judo. Ook werd hij één keer wereldkampioen worstelen. Naast zijn titels werd Geesink vier keer uitgeroepen tot Sportman van het jaar, ontving hij de Fanny Blankers-Koen Trofee en werd hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Na zijn pensioen als sportman was hij lid van het IOC en speelde hij in verschillende speelfilms. Op 27 augustus 2010 overleed Geesink op 76-jarige leeftijd. Als eerbetoon aan deze legende heeft de huidige eigenaar het plan de naam “Anton Geesinkhuis” gegeven.

Wat is de locatie en wat is er in de omgeving?

De Anton Geesinkstraat 9-13 is gelegen in de Utrechtse wijk Ondiep. De gemeente Utrecht is centraal gelegen in Nederland en telt circa 350.000 inwoners (CBS 2019). Verwacht wordt dat dit aantal zal stijgen tot 400.000 in 2025. Om deze groei mogelijk te maken worden er in de komende jaren circa 47.000 woningen bijgebouwd. Door de centrale ligging in Nederland en knooppunten van diverse rijkswegen is Utrecht per auto zeer goed bereikbaar vanuit diverse windstreken. Daarnaast is Utrecht zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer, mede dankzij het grootste treinstation van Nederland. De Anton Geesinkstraat is gelegen in volksbuurt Ondiep waarvan de bouw startte aan het begin van de 20e eeuw. Nadat de wijk in verval raakte zijn er diverse herstructureringsprogramma’s gestart die Ondiep een nieuw gezicht moesten geven. Dankzij deze programma’s zijn er diverse nieuwbouwprojecten opgezet die nieuwe bewoners naar de wijk heeft toegetrokken waardoor de wijk een positieve impuls heeft gekregen. In Ondiep zijn diverse winkelgelegenheden te vinden en ook grotere winkelcentra zoals Shoppingcenter Overvecht zijn op een kleine afstand gelegen.

Dit bijzonder object is verkocht.

Het verkopen van een bijzonder object; Anton Geesinkhuis
Coen Vermeij RM RT MRICS
Neem contact op met Coen

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Hoe werkt een taxatie?

Hoe werkt een taxatie?

De taxatie van een woning of pand is meestal nodig bij de aankoop of verkoop van een woning. Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek. In dit artikel leggen we u uit hoe een taxatie...
Wat is onderhandse verkoop?

Wat is onderhandse verkoop?

Onderhandse- en openbare verkoop van een woning of een bedrijfspand: wat is het verschil tussen beide? Molenbeek Makelaars legt het u uit. In onderstaande tekst leest u wat er bij onderhandse...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie