Kamertje meer

Geschreven door Sam van den Berg RM RT op 8 oktober 2020

“En onze woning is coronaproof, er is een extra kamer die te gebruiken is als thuiskantoor”

Deze zin komt niet uit een woning­beschrijving van Molenbeek ­Makelaars, maar stond onlangs in een Facebook-bericht. Een eigenaar prees zijn woning aan als coronaproof omdat er een extra kamer was. De woning had geen vier maar vijf slaap­kamers.

Of de term coronaproof nu wel of niet op zijn plaats is, zeker is dat een extra kamer voor werk of hobby erg actueel is bij woningkopers. Ook nu de lockdown van maart al een half jaar achter ons ligt, werken veel mensen nog of weer (groten)deels thuis. Banken hebben al aangekondigd dat medewerkers in de toekomst maximaal 50% van hun tijd op het hoofdkantoor doorbrengen. De andere helft wordt ingevuld door thuiswerken. Ook ict-bedrijven en overheden koersen af op meer thuiswerken.

Wat betekent deze verschuiving voor de woning­markt, vroegen we ons af. Een paar gedachten.

1. De eigen leefomgeving (woning) wordt nóg ­belangrijker in het leven. Het wordt naast woon- ook steeds meer een werkplek, we zijn veel meer uren thuis.

2. De hoeveelheid ruimte in huis is bij aankoop en verkoop dus belangrijker. Een kamertje meer is waardevol, zeker als bedrijven aan medewerkers een vergoeding geven voor het kantoor thuis.

3. Wat voor de woning geldt, telt ook voor de tuin. Buitenruimte biedt immers niet alleen mogelijkheden voor ontspanning, maar ook voor het plaatsen van een tuinkamer met kantoorfunctie.

4. Verduurzaming van de eigen woning krijgt meer toegevoegde waarde. Meer thuis werken betekent ook: een hoger energieverbruik en dus zijn zonnepanelen en isolatie extra zinvol.

5. Of de huidige trend ook een effect heeft op de huizenprijzen? Het is moeilijk om daarover concrete dingen te zeggen, we hebben geen glazen bollen bij Molenbeek. Tegelijk is het de realiteit dat als mensen onkostenvergoedingen krijgen voor thuiswerkplekken en minder geld uitgeven aan woon-werkverkeer, dit extra budgetruimte geeft voor de eigen woning.

Kamertje meer
Sam van den Berg RM RT
Neem contact op met Sam

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Hoe werkt een taxatie?

Hoe werkt een taxatie?

De taxatie van een woning of pand is meestal nodig bij de aankoop of verkoop van een woning. Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek. In dit artikel leggen we u uit hoe een taxatie...
Wat is onderhandse verkoop?

Wat is onderhandse verkoop?

Onderhandse- en openbare verkoop van een woning of een bedrijfspand: wat is het verschil tussen beide? Molenbeek Makelaars legt het u uit. In onderstaande tekst leest u wat er bij onderhandse...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie