Klantinterview met de familie Braun

Utrecht, Hoogkarspel, Capelle aan den IJssel en Zeist. Het echtpaar Braun ziet - getuige de lijst met voormalige woonplaatsen - niet op tegen het verlaten van een vertrouwde omgeving. “Achterlaten hoort bij de keuze die je maakt. Wij durven het aan om weer iets nieuws op te bouwen. We vinden dat ook leuk”, vertelt André Braun. Deze zomer verhuist het echtpaar naar Brummen. Molenbeek Makelaars verkocht recent de monumentale, uitgebouwde hoekwoning aan het Louise de Colignyplein 1 in de Zeister wijk Hoge Dennen.

Negentien jaar woonden ze in Zeist en met veel plezier. “We zochten destijds een jaren ’30 woning en kochten dit huis in 2000. Het heeft een prachtige tuin en het lag bovendien dichtbij mijn toenmalige werk. In de periode dat wij hier woonden, gingen onze kinderen het huis uit, werkten wij naar ons pensioen toe en zijn onze kleinkinderen geboren.”

Buurmannendiner
De familie Braun heeft de buurt wel zien veranderen in de afgelopen bijna twee decennia. “Toen wij er kwamen, woonden er nog veel ouderen. Nu zijn er veel gezinnen met kleine kinderen. Dat is leuk, het geeft veel reuring. Het is een gezellige buurt waarin soms spontaan een buurtbarbecue wordt georganiseerd. En eenmaal per jaar staat er een buurmannendiner én buurvrouwendiner op het programma”.

Prachtig gebied
Ondanks dat de heer en mevrouw Braun met veel plezier in de wijk wonen, werd het tijd om te verkassen. “De kinderen wonen verspreid door Nederland, wij willen graag wat dichter bij onze dochter wonen. Daarom hebben we een huis gekocht in Brummen, net onder Zutphen. We zijn er een jaar mee bezig geweest. Als we onze dochter bezochten, keken we naar woningen en Funda is ook een mooi middel om het aanbod te zien. Als je een open mind hebt en weet wat je wilt, vind je de woning die je zoekt.” Op 1 augustus verhuist het echtpaar Braun naar hun nieuwe woonplaats. “Het is een prachtig gebied. Anders dan Zeist maar op sommige punten ook weer niet.”

Molenbeek heeft de markt goed gescand en een goede strategie gekozen.

Eerste ronde
Molenbeek mocht de verkoop van de huidige woning begeleiden. “We hebben twee makelaars bezocht en met Molenbeek was er een klik”, vertelt André Braun over het verkoopproces. “Het verliep allemaal heel snel. De makelaar had bij voorbaat al een dag voor bezichtigingen vrijgehouden. Uit die eerste ronde is de koper voortgekomen. Wij zijn tevreden over Molenbeek Makelaars. Ze hebben de markt goed gescand en een goede strategie gekozen. Ook het proces van onderhandelen verliep professioneel. Molenbeek gaat gewoon goed te werk, ze zijn zorgvuldig en gedegen.”

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Hoe werkt een taxatie?

Hoe werkt een taxatie?

De taxatie van een woning of pand is meestal nodig bij de aankoop of verkoop van een woning. Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek. In dit artikel leggen we u uit hoe een taxatie...
Wat is onderhandse verkoop?

Wat is onderhandse verkoop?

Onderhandse- en openbare verkoop van een woning of een bedrijfspand: wat is het verschil tussen beide? Molenbeek Makelaars legt het u uit. In onderstaande tekst leest u wat er bij onderhandse...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie