Politievakbonden ACP & NPB kopen een nieuw pand aan de Tolweg 5 te Baarn

Geschreven door Michiel Putz MSc op 10 december 2020

Politievakbonden ACP & NPB kopen gezamenlijk een nieuw kantorenpand met een vvo van circa 3027m² gelegen aan de Tolweg 5 te Baarn.

In augustus 2019 hebben de verenigingsbesturen van de ACP en de NPB (beide politiebonden) de opdracht verstrekt om de mogelijkheden voor gezamenlijke huisvesting verder te verkennen. Het uitgangspunt was dat de NPB en de ACP (en waar mogelijk nog andere aanpalende organisaties uit het veiligheidsdomein) middels gezamenlijke huisvesting de mogelijkheid krijgen om verdergaande samenwerking vorm te geven. Het gaat nadrukkelijk om een vorm van samenwerking mét behoud van de eigen entiteit en identiteit, níet om een fusie. Deze stap in de geschiedenis van de Nederlandse vakbeweging is baanbrekend te noemen.

De politiebonden waren op zoek naar een kooppand de driehoek Hilversum – Utrecht – Amersfoort, met een oppervlakte van circa 2000-2500 m² dat past bij de uitstraling en wensen van de bonden. De vertrekpunten waren o.a. het versterken van de samenwerking tussen werkorganisaties en verenigingen door meer fysieke ontmoeting. Organisaties blijven zelfstandige entiteiten. Een investering in vereniging. Medewerkers en toekomst vanuit duurzaamheidsgedachte met passende werkplekinrichting die ondersteunend is aan de doelstelling en werkzaamheden van de organisaties.

Door de corona crisis werd de kijk op de zoekopdracht aangepast: medewerkers zullen vaker thuis gaan werken, waardoor de functie van de nieuwe huisvesting wijzigt: een ontmoetingsplek eerder dan een kantoor.

Deze verkooptransactie is tot stand gebracht door Molenbeek Makelaars partner in Dynamis in samenwerking met Berk & Levert Makelaardij namens verkoper.

Politievakbonden ACP & NPB kopen een nieuw pand aan de Tolweg 5 te Baarn
Michiel Putz MSc
Neem contact op met Michiel