Verkoop bij inschrijving: Amaliadwarsstraat 2A-B te Utrecht

Geschreven door Michiel Putz MSc op 7 december 2021

Namens de Parochie St. Martinus is Molenbeek Makelaars gevraagd om de verkoop bij inschrijving van de St. Gertrudiskerk, gelegen aan de Amaliadwarsstraat 2A-2B te Utrecht te begeleiden.

Tijdens de kerstnacht van 1924 werd net voltooide St. Gertrudiskerk, gelegen aan de Amaliadwarsstraat 2A-B te Utrecht, ingewijd. De kerk en pastorie vormen samen één geheel en zijn vormgegeven in de laat-negotische bouwstijl volgens het ontwerp van architect Wolter te Riele. De kerkzaal is voorzien van een rijke decoratie, waarvan het meeste is aangebracht na de Tweede Wereldoorlog. De laatste aanpassingen zijn gedaan in 1999. Het kerkgebouw valt op door haar 42.5 meter hoge kerktoren, het brede middenschip en de grote pastorie. De pastorie bestaat uit drie bouwlagen en geeft toegang tot de grote en groene pastorietuin. Door de hoge plafonds en vele raampartijen heeft de pastorie een ruimtelijke uitstraling. Naast de tuin beschikt het gebouw over een zeer royale buitenruimte. Gezien het metrage, centrale ligging en riante buitenruimte leent het object zich uitstekend voor herbestemming. De St. Gertrudiskerk is gelegen in de Utrechtse Rieverenwijk. Deze wijk ligt ten zuiden van het stadscentrum van Utrecht en kenmerkt zich door de afwisselende bouwstijl van arbeiderswoningen tot statige huizen waarvan de geschiedenis teruggaat tot aan de 19e eeuw. Op loopafstand bevinden zich diverse winkels en horecaformules. Ook ligt de Amaliadwarsstraat nabij station, bus en tram.

Het kerkgebouw en de pastorie hebben een totaalmetrage van circa 2.311 m². Het kavel waarop het gebouw is gelegen heeft een metrage van circa 5.107 m² en bestaat onder andere uit een ruime tuin en royaal parkeerterrein. Door de ruime buitenruimte, het formaat van het gebouw en haar ligging leent het gebouw zich uitermate goed voor een herbestemming naar tal van functies.


Wij nodigen u uit om op de volgende dagen het gebouw te bekijken:

- woensdag 15 december 2021 tussen 15:00 en 17:30 uur;
- dinsdag 4 2022 januari tussen 09:30 en 12:00 uur;
- vrijdag 14 januari 2022 tussen 12:00 en 15:00 uur;
- maandag 24 januari 2022 tussen 12:00 en 15:00 uur.


Voor dit object is een digitale dataroom ingericht. Voor toegang kunt u mailen naar putz@molenbeek.nl.

Het object wordt door middel van een inschrijving verkocht. De inschrijving sluit op 15 februari 2022 om 11:00 uur. Uitsluitend schriftelijke biedingen en uitsluitend ingediend bij Hermans Schuttevaer Notarissen, Jutfaseweg 1, 3522 HA Utrecht kunnen in behandeling worden genomen. Biedingen die na deze datum worden ingediend of niet aan de voorwaarden voldoen worden niet in behandeling genomen.

Verkoop bij inschrijving: Amaliadwarsstraat 2A-B te Utrecht
Michiel Putz MSc
Neem contact op met Michiel

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Namens onze opdrachtgever hebben wij de verkoop mogen begeleiden van deze fraaie rijksmonumentale belegging met NSW-rangschikking. Het complex is langjarig verhuurd...
Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht 

Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht

Namens een particuliere belegger heeft Molenbeek Makelaars het Rijksmonumentale Kantongerecht gelegen aan de Hamburgerstraat 30 in Utrecht als belegging aangekocht.
Bekijk overzicht