Woontransfer binnen Soesterberg

Geschreven door Vince Hogeveen RM RT op 4 september 2020

De woontransfer van Robert van Santen en Anoek Klein

“We hadden ons al ingeschreven voor fase 1 van nieuwbouwplan De Groene Hoogte in Soesterberg”, vertelt Robert van Santen. “Maar dat werd het niet. Voor fase 4 kregen we een mailtje of we opnieuw in aanmerking wilden komen. We dachten, dat doen we. Maar ook toen zijn we het niet geworden.”

Einde verhaal, zo lijkt, tot opeens de makelaar van Molenbeek belde. De verkoop van één van de woningen ging niet door en Robert van Santen en zijn partner Anouk Klein hadden juist een voorkeur voor dit bouwnummer doorgegeven. “Eigenlijk kwam de woning onverwacht op ons pad.”

Goede investering

Het paar was niet eens zozeer op zoek naar een ruimere woning of een grotere tuin. “De Groene Hoogte is niet veel groter dan onze woning aan de Antonie van Leeuwenhoeklaan. Maar nieuwbouw is een goede investering en de rente is erg laag momenteel. Die hebben we voor langere tijd vastgezet.”

Over de keuze van een makelaarskantoor voor de verkoop van de huidige woning hoefden Robert en Anouk niet lang na te denken. “We hadden over Molenbeek al veel goede verhalen gehoord. De contacten rondom de Groene Hoogte waren goed, dus het was ook een kwestie van gunnen.”

Platgebeld

De verkoop ging ‘heel vlot’ vertelt Robert. “Het stond op Funda en vervolgens werd de makelaar platgebeld. Er waren twee kijkmomenten, waarna er een aantal biedingen op tafel lag. We hadden totaal geen stress of het goed zou aflopen.”

Over de samenwerking met de makelaar van Molenbeek niets dan lof, vindt Robert. “Hij maakte direct een app-groep aan, dat werkt fijn. En wat ik knap vond aan zijn werkwijze: de makelaar staat er natuurlijk voor de verkoper, maar hij was er ook voor de koper. Tijdens alle fases van het proces werden wij bovendien steeds goed op de hoogte gehouden.”

Woontransfer binnen Soesterberg
Vince Hogeveen RM RT
Neem contact op met Vince

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Hoe werkt een taxatie?

Hoe werkt een taxatie?

De taxatie van een woning of pand is meestal nodig bij de aankoop of verkoop van een woning. Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek. In dit artikel leggen we u uit hoe een taxatie...
Wat is onderhandse verkoop?

Wat is onderhandse verkoop?

Onderhandse- en openbare verkoop van een woning of een bedrijfspand: wat is het verschil tussen beide? Molenbeek Makelaars legt het u uit. In onderstaande tekst leest u wat er bij onderhandse...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie