Bergweg 155 - 155A , 3707 AC, Zeist

  • C
€ 1.025.000 k.k.
Vragen over dit pand?
Maak een afspraak via onze online tool.

Omschrijving

WONEN, WERKEN, LEVEN Objecten zoals deze komen slechts zelden op de markt. Op een bijzonder aantrekkelijke locatie in Zeist bieden wij te koop aan een unieke combinatie van riant wonen (235 m ²) en werken/hobby/atelier (245 m ²). De hierbij aangeboden woon-werk...

Toon meer

Kenmerken

Oppervlakte 480 m²

WONEN, WERKEN, LEVEN

Objecten zoals deze komen slechts zelden op de markt.
Op een bijzonder aantrekkelijke locatie in Zeist bieden wij te koop aan een unieke combinatie van riant wonen (235 m ²) en werken/hobby/atelier (245 m ²). De hierbij aangeboden woon-werk villa is wellicht de fraaiste van het project van 12 geschakelde woon-werk villa’s die zijn gerealiseerd in 1999. Bij binnenkomst valt, door de unieke indeling en het gebruik van hoogwaardige materialen, gelijk de rust en ruimte op.

De ligging is perfect. De wijk grenst aan de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug en toch direct aan de A28 met goede aansluiting op de A27 en A12.
Het centrum van Zeist met winkels, horeca en theater ligt op ca. 1 km. Sportfaciliteiten voor tennis, hockey, golf en een zwembad en sporthal vindt u ook op ca. 1 km afstand. Tevens is er in de directe omgeving een ruim aanbod aan kinderopvang, basisscholen en middelbaar onderwijs.
Utrecht Science Park met o.a. het Academisch Ziekenhuis, de Universiteit en Hogeschool, TNO, RIVM, etc. liggen binnen 6 km afstand. Schiphol ligt op ca. 50 minuten rijden.

WOONHUIS
Via de entree aan de Bergweg komt u binnen in de hal met meterkast/HR combiketel en toilet. De begane grond heeft een speelse open indeling en een massief eikenhouten parketvloer. De woonkamer, keuken en eethoek lopen in elkaar over. De modulaire keuken is in het middelste gedeelte gesitueerd. Het woonhuis ligt goed op de zon. Vanuit de heerlijke eetkamer kijk je uit op de besloten patiotuin (ZW). Het trappenhuis ligt centraal in de woning en verbindt de drie verdiepingen.

Verdieping
De eerste verdieping is als studio/appartement ingericht. Ook hier valt direct de ruimtelijke indeling op, vanwege de plafondhoge brede schuifdeuren en het licht dat van drie kanten binnenvalt. Ook hier ligt een prachtige eikenhouten parketvloer. De grote kamer c.q. master-bedroom is aan de voorzijde en heeft een klein balkon. Deze kamer (voorheen twee kamers) is meer dan riant te noemen met twee hoogwaardige, op maat gemaakte kastenwanden. Vanaf de overloop is de ruime badkamer te bereiken. Deze is voorzien van een ligbad, toilet, wastafel en opstelplaats voor was- en droogmachine. Aan de achterzijde is een tweede slaap-/werkkamer. Deze kamer grenst aan het riante dakterras 17 m ². Hier is het van het vroege voorjaar tot in het late najaar heerlijk toeven in de zon. Vanaf het dakterras is er ook toegang tot het bedrijfsgedeelte.

Souterrain
Het souterrain van 90 m ² is een volwaardig onderdeel van de woning met een luxe afwerking en oppervlakte. Er zijn twee ruime slaap/werkkamers met daglichttoetreding door middel van koekoeken. De badkamer is voorzien van douchegelegenheid en wastafel. Er is een apart toilet. De drie grote bergruimtes zijn ideaal voor archiefdoeleinden, voorraden en/of wijnkelder. Vanuit het souterrain kunt u via een trap naar het bedrijfsgedeelte.

BEDRIJFSRUIMTE / STUDIO / ATELIER
De hoofdingang van het bedrijfsgedeelte is aan de achterzijde van het pand. Er is tevens toegang via de patio, het dakterras en het souterrain. Op eigen terrein zijn zes parkeerplaatsen en ook op de Bergweg en omgeving kan gratis worden geparkeerd. Goederenvervoer, ook vrachtwagens, kunnen het bedrijfsgedeelte goed bereiken. Het achterliggende terrein om de bedrijfspanden te bereiken wordt in de avonduren afgesloten door middel van een elektrisch toegangshek aan de Dijnselburgerlaan en een poort aan de Bergweg. De achtergelegen weg is geschikt voor vrachtverkeer.

Begane grond
De entree is ruim van opzet met een bergkast, meterkast, toilet en pantry. Op de begane grond is een werkruimte/kantoor van ca. 40m2 en een grote algemene ruimte van ca 115 m ². In de werkruimte/kantoor is een sectionaaldeur voor het laden en lossen van goederen. Deze is op dit moment niet als zodanig in gebruik, maar kan weer operationeel gemaakt worden. De studio (multifunctionele) ruimte is voorzien van vloerverwarming en heeft een vrije hoogte van maar liefst 5.60 meter en drie lichtkoepels. Er zijn drie hoge ingebouwde kasten met schuifdeuren. Een klein halletje geeft toegang tot de entree naar de patiotuin en de trap naar het souterrain.

Eerste verdieping
Via een stalen bordestrap komt u op de eerste verdieping. Hier bevindt zich een kantoor/werkruimte van maar liefst 55 m ² en een ruime bergkast. Uniek is hout-stalen loopbrug over de multifunctionele ruimte naar de galerij aan de overkant en de deur naar het balkon.

PATIO / TUIN
De patio met een praktische tuinkast is toegankelijk via een hardhouten poort. Er is veel privacy. De zonligging is ZW. Aan de Bergwegzijde is een voortuin. Aan de achterzijde is een parkeerplaats en perken, die door de VVE onderhouden worden.

BEREIKBAARHEID / PARKEREN
Zeist ligt erg centraal. Er zijn goede directe busverbindingen naar Amersfoort, Utrecht en Driebergen. De NS-stations Driebergen-Zeist en Den Dolder liggen op 15 minuten fietsafstand. De oprit naar de A28 is nabij, met verbindingen naar de A12 en A27. De parkeer faciliteiten op eigen terrein en omgeving zijn uitstekend.

Bijzonderheden:

Bouwjaar
1999

Kadastrale aanduiding
5193 A5 Woning met souterrain
5193 A6 Bedrijfsruimte

Oppervlakte Woning:
Begane grond : ca. 90 m ²
1e verdieping : ca. 67 m ²
Souterrain : ca. 65 m ²*)

Oppervlakte Bedrijfsruimte:
Begane grond : ca. 160 m ²
1e verdieping : ca. 75 m ²
Kelder : ca. 23 m ²*)
Volgens splitsingsacte is het kelderdeel met trap onderdeel van het bedrijfsgedeelte:

Bestemmingsplan
De bestemming van de bedrijfsruimte betreft 'Bedrijventerrein Categorie 1 of 2.' Dit houdt in dat het navolgende gebruik mogelijk is: bedrijven tot en met de categorie 2 van de bij de bestemming behorende ’Staat van Bedrijfsactiviteiten’. Ten behoeve van de woning betreft de bestemming Bedrijfswoning. Dit houdt in, dat het navolgende gebruik mogelijk is: een woning in of bij een gebouw of op of bij een terrein, die hoort bij en functioneel gebonden is aan een bedrijf, instelling of voorziening in dat gebouw of op dat terrein.

Staat van onderhoud
Het object verkeert zowel inwendig als uitwendig in uitstekende staat van onderhoud.

Beveiliging
Er zijn veel maatregelen genomen op het gebied van inbraakpreventie Het gehele pand is voorzien van goed hang- en sluitwerk.
Er is professioneel aangelegde elektronische beveiliging met rook/hitte melding; doormeldingsmogelijkheid naar alarmcentrale is voorzien. Via de Integra App worden meldingen gesignaleerd en is het systeem op afstand te bedienen. Er wordt jaarlijks onderhoud uitgevoerd op de alarminstallatie. Het bedrijfsgedeelte is voorzien van mechanische beveiliging d.m.v. elektrisch bedienbare rolluiken/-hekken. Toegangen aan voor en achterzijde hebben Nest videodeurbellen. Brandslagen worden jaarlijks getest en onderhouden.

Energie
Het woonhuis en het bedrijfsgebouw hebben ieder een eigen c.v. gasketel.
Woonhuis: Remeha HR Combiketel Tzerra 28C (09/2016) Bedrijf: Remeha W28 Eco (2000)
De totale kosten aan gas en elektra bedragen momenteel € 290,- totaal per maand.
CV klokthermostaten zijn met E-twist Remeha en Toon App op afstand te bedienen.
Energielabel C is van toepassing.
Energieverbruik 2021
- Gas 3.500 m³
- Electra 4.000 kWh
Het pand leent zich perfect voor verdere verduurzaming met b.v. zonnepanelen en/of warmtepomp.

Kabel / Netwerk
Aansluiting op Ziggo Zakelijk 500-1.000 Mbit. Glasvezel aansluiting is gerealiseerd in 2022.
Tussen de meterkasten voor en achter is bekabeld netwerk beschikbaar.

Ondergrondse tanks
Voor zover verkoper bekend, zijn in het verkochte geen ondergrondse tanks, zoals opslag voor Olie en septic tanks voor het opslaan van vloeistoffen aanwezig. Hemelwater wordt volgens voorschriften van Gemeente Zeist afgeleid.

Vereniging van eigenaars
Door aankoop wordt de koper automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars Complex Bergweg. Professionele beheer wordt gedaan door Boulevard Beheer in Zeist. De servicekosten voor de woning tezamen met het bedrijfsgebouw bedragen € 369,33 per maand. Hierin zijn o.m. begrepen de verzekering voor de opstal en aansprakelijkheid, glasverzekering, periodiek schilderwerk en diverse (onderhouds)abonnementen. Financiële verslaglegging en notulen van de afgelopen drie jaar zijn ter inzage.
De reserves zijn gebaseerd op het MJOP (meerjaren onderhoudsplan) en op goed niveau. Per 31 dec 2021 bedroegen de reserves € 187.183,- Aandeel 155/155a € 15.598,-

Zekerstelling
Koper dient als zekerheid jegens verkoper een bankgarantie of waarborgsom af te geven ter grootte van 10% van de koopsom. Deze zekerstelling dient binnen een week na verloop van de ontbindende voorwaarden te worden afgegeven.

Notaris
Ter keuze koper

Aanvaarding
In overleg

Bijzonderheden
Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs € 1.025.000 k.k.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Onder bod

Bouw

Hoofdfunctie bedrijfsruimte
Bouwjaar 1999
Bouwvorm Bestaande bouw

Locatie

Adres Bergweg 155 - 155A
Plaats Zeist
Provincie Utrecht
Land Nederland
Ligging
  • Bedrijventerrein
  • In woonwijk

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 235 m²

Bedrijfsruimte

Bedrijfshal oppervlakte 480 m²

Energie

Energielabel C
Energielabel einddatum 2030-12-27

Onderhoud

Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed

Bedrijfstakken in

Ontdek de bedrijfsruimte

Bergweg 155 - 155A, 3707 AC, Zeist
Bergweg 155 - 155A, 3707 AC, Zeist

Locatie

Bergweg 155 - 155A, 3707 AC, Zeist

Schaduwwijzer

Vragen over dit pand?
Maak een afspraak via onze online tool.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie