Krommestraat 70 , 3811 CD, Amersfoort

  € 1.295.000 k.k.
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  Monumentaal wonen en werken in het centrum van Amersfoort op een oppervlak van meer dan 400 m²! Volgens de overlevering zou dit het oudste stadhuis van Amersfoort zijn geweest. Hoewel dat met nieuwe inzichten weer wordt betwist doet het niks af aan de rijke...

  Toon meer

  Kenmerken

  Oppervlakte 409 m²

  Downloads

  Monumentaal wonen en werken in het centrum van Amersfoort op een oppervlak van meer dan 400 m²!

  Volgens de overlevering zou dit het oudste stadhuis van Amersfoort zijn geweest. Hoewel dat met nieuwe inzichten weer wordt betwist doet het niks af aan de rijke geschiedenis van het pand en het feit dat het een prachtige monumentale stadsvilla met bordestrap is! Het pand heeft niet alleen van buiten uitstraling maar ook van binnen ademt het pand de stijl van weleer waaronder een statige entree, indrukwekkende hal, spectaculair hoge plafonds en paneeldeuren.

  Het pand is geheel gemoderniseerd en gerenoveerd. De huidige eigenaren hebben het pand momenteel in gebruik als kantoor maar vanwege een overweging van het verplaatsen van hun werkzaamheden kan het pand herbestemd worden. Vanwege de dubbele bestemming leent het pand zich uitermate goed voor wonen. Desgewenst zou koper ervoor kunnen kiezen het pand nog verder onder te splitsen in meerdere woonruimtes danwel een combinatie van wonen en werken.

  Aanvullende informatie
  Omdat het pand thans in gebruik is als kantoorruimte hebben wij slechts beperkte interieurfoto’s beschikbaar, aangevuld met visuals. Bij verdere vragen staan wij u graag te woord en/of maken wij graag een afspraak om het object aan u te laten zien.

  Locatie
  Het pand ligt centraal in de gezelligste winkelstraat van de historische stad Amersfoort. Behalve de vele leuke winkels kent de Krommestraat ook een rijke variatie aan gezellige, goedlopende restaurants en café's.

  De bereikbaarheid is prima. Vanaf de rijksweg A28 is het object via de Hogeweg en de Stadsring met eigen vervoer eenvoudig te bereiken. De dichtstbijzijnde parkeergarage is die van het stadhuis van Amersfoort. Vanaf CS Amersfoort bent u binnen ca. 15 minuten lopen in de Krommestraat, de dichtstbijzijnde bushalte met verbindingen naar diverse wijken en het CS Amersfoort ligt aan de Stadsring op ca. 8 minuten loopafstand.

  Parkeren en toegang centrum
  Als binnenstad bewoner heeft u recht op een parkeervergunning (afhankelijk van beschikbaarheid) en heeft u met e auto toegang tot het oude centrum.

  Het pand bestaat uit vier verdiepingen; een souterrain met toegang tot de tuin, een bel-etage en een eerste en tweede verdieping. Elke verdieping heeft iets bijzonders, dat sommen wij graag voor u op in een korte beschrijving.

  Souterrain
  Het souterrain (stahoogte) bevindt zich onder het gehele pand. Hier vindt u fraaie gewelven, raampartijen, toegang tot de tuin en er is nog een authentieke toegang met luiken naar de straatzijde. Deze verdieping beschikt over een stijlvolle leefkeuken voorzien van witjes, een bescheiden badkamer en een toilet.

  Beletage
  De beletage is tevens de verdieping waar zich de entree bevindt, met een hele ruimte statige hal voorzien van marmerenvloer. Opvallend zijn de spectaculair hoge plafonds. Aan de achterzijde is er toegang tot de L-vormige werkruimte die is opgedeeld in een voor- en achterkamer middels stoere stalen deuren. In de zij-uitbouw bevindt zich een kitchenette en een toilet.

  Eerste verdieping
  De eerste verdieping biedt eveneens spectaculaire hoge plafonds, raampartijen en lichtinval. Deze is ingedeeld in drie ruimtes, een kitchenette en een toilet.

  Tweede verdieping
  De tweede verdieping, tevens de zolderverdieping, is ingedeeld met een voorportaal met vaste kast met CV-opstelling en een grote open ruimte die indien gewenst nader in te delen is. Deze verdieping valt op door zijn ruimte, de hoge kap en indrukwekkende traditionele boogspanten. De kap is volledig geïsoleerd en er zijn diverse dakramen toegevoegd die middels en afstandsbediening zijn te openen en te sluiten. Ook op deze verdieping bevindt zich een kitchenette en een toilet.

  Oppervlak
  Het object is niet conform NEN 2580 gemeten, de plattegronden waarover wij beschikken zijn derhalve een indicatie van de oppervlakte en indeling.

  Souterrain : ca. 108 m²
  Beletage : ca. 112 m²
  Eerste verd. : ca. 111 m²
  Tweede verd. : ca. 78 m²

  Aanvulling op het parkeren voor bewoners:
  Op loopafstand zijn er diverse parkeergelegenheden beschikbaar gelegen in de binnenstad: Stadhuisplein, St. Jorisplein, Koestraat, Beestenmarkt en Flintplein.

  Oplevering
  In overleg.

  Zekerheidsstelling
  Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 5 werkdagen na het besluit tot gunning aan koper is medegedeeld.

  Oplevering
  Het object wordt expliciet ‘as is where is’ verkocht en geleverd in de huidige verhuurde staat. De feitelijke levering (aflevering) van het verkochte aan de kopende partij zal geschieden in de staat, waarin het zich bij het tot stand komen van de koopovereenkomst bevindt. Ter zake de koopovereenkomst geldt het algemene uitgangspunt "as is, where is", waaronder onder meer begrepen de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke staat van het verkochte in de ruimste zin van het woord, in verband waarmee de (huidige) toestand van het verkochte in alle opzichten door de kopende partij wordt aanvaard.

  Erfdienstbaarheden, bijzondere lasten e.d.
  Koper aanvaardt uitdrukkelijk alle dienende erfdienstbaarheden, bijzondere lasten en beperkingen, afzonderlijke zakelijke rechten, kettingbedingen en kwalitatieve verplichtingen, blijkend en/of voortvloeiend uit de laatste en voorgaande akte(n) van levering en/of van vestiging van het recht van erfpacht en/of opstal en/of afzonderlijke akte(n). Tevens aanvaardt de koper alle bijzondere lasten en beperkingen die voortvloeien uit feiten die aan hem bekend zijn of bekend hadden kunnen zijn uit eigen onderzoek voor zover een dergelijk onderzoek naar de geldende verkeersopvattingen van hem verlangd mag worden.

  Onderzoekplicht koper
  Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring of andere onderzoeken te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van het onderhoud. Koper dient zichzelf er van te vergewissen dat het verkochte (inclusief installaties) beschikt over de normale en door koper specifiek gewenste eigenschappen. Verkoper staat er niet voor in dat het verkochte (inclusief installaties) bij de eigendomsoverdracht de feitelijke eigenschappen zal bezitten die voor het normale c.q. het door koper specifieke beoogde gebruik nodig zijn. Elk risico dat dit gebruik niet mogelijk of toegestaan zal zijn, is voor rekening van de koper. Koper dient genoegzaam bekend zijn met de staat van het verkochte, de zich daarop bevindende opstallen alsmede de fundering daarvan. Koper zal verkoper niet aanspreken op eventuele aan het verkochte (inclusief installaties) geconstateerde of te constateren (verborgen) (technische) gebreken en tekortkomingen, door welke oorzaak ook ontstaan.

  Bijzonderheden
  Alle onderhandelingen en/of overeenstemmingen geschieden onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.
  Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

  Toon meer

  Algemeen

  Vraagprijs € 1.295.000 k.k.
  Servicekosten BTW belast Nee
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie kantoorruimte
  Bouwjaar 1850
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Krommestraat 70
  Plaats Amersfoort
  Provincie Utrecht
  Land Nederland
  Ligging
  • In woonwijk

  Kantoor

  Oppervlakte 409 m²

  Onderhoud

  Onderhoud binnen Goed
  Onderhoud buiten Goed

  Ontdek de kantoorruimte

  Krommestraat 70, 3811 CD, Amersfoort
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.