Taxeren

Wonen

Taxeren

Taxeren

Een huis heeft veel emotionele waarde, maar wat is de reële waarde van uw huis? Onze taxateurs kunnen met een deskundige blik de reële objectieve waarde van uw woning bepalen.

Heeft u een taxatie van uw huis nodig? Onze taxateurs werken volgens de richtlijnen van het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Wij zijn aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Deze gevalideerde rapporten worden door de meeste geldverstrekkers gevraagd en geaccepteerd. Daarnaast zijn wij aangesloten bij TMI, waar ook beleggingstaxaties worden gevalideerd.

Taxatie voor verschillende doelen
Een taxatie kan voor verschillende doelen aangevraagd worden:

  • financiering (hypotheekaanvraag)
  • aankoop van een woning
  • verkoop van een woning
  • renteherziening met een rentekorting
  • fiscale doeleinden

Taxatierapport
Er zijn tijdens een taxatie verschillende factoren van belang. Wij letten op de staat van onderhoud, het woonoppervlak, de functionaliteit, het gebruik van het object, de kwaliteit van het object, de mate van isolatie en energiezuinigheid, de publiek- en privaatrechtelijke aspecten, de ligging van het object, de mogelijkheden en de bestemming en milieu-informatie. Op basis van bovenstaande factoren en de marktsituatie wordt de marktwaarde vastgesteld.

Een taxatierapport is een uitgebreid rapport, waarin alle aspecten van de woning, inclusief vergelijkbare objecten, worden toegelicht.

Onafhankelijke taxateur
De taxateur dient onafhankelijk te zijn. Een taxateur mag niet betrokken zijn geweest bij de aan- of verkoop van uw huis. Wat wél mag, is uw huis verkopen via de makelaar die ook uw taxatie heeft gedaan.

Onze taxatierapporten worden door alle (NHG)-geldverstrekkers geaccepteerd. Echter, het te taxeren object moet binnen ons werkgebied liggen.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.