Taxeren

Bedrijven

Taxeren

Taxeren

Er zijn verschillende redenen om de marktwaarde van een object te laten vaststellen. Kopers en verkopers weten vaak heel goed wat ze willen hebben voor hun onroerend goed of wat ze willen betalen voor een object. Dat is alleen niet altijd de marktwaarde van het object.

Taxeren: marktwaarde
De taxatie is uitsluitend gebaseerd op de marktwaarde. Marktwaarde betekent: het geschatte bedrag tussen wat iemand voor uw object over heeft en waar u het als bereidwillige verkoper voor wil verkopen - zonder dwang of extra marketing inspanningen.

Taxatiedoelen
Het doel van een taxatie kan verschillen. Er kan een taxatie nodig zijn voor bijvoorbeeld:

  • financiering van een object
  • een aan- en/of verkoopbeslissing
  • fiscale doeleinden
  • renteherziening met eventuele rentekorting
  • interne doeleinden (bijv. jaarrekeningen)

Standaarden
Onze taxateurs taxeren in overeenstemming met IVS (International Valuation Standards), RICS (Royal Instituition of Chartered Surveyors), NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Daarnaast zijn onze makelaars aangesloten bij het TMI (Taxatie Management Instituut).

TMI gevalideerd taxatierapport
Steeds meer geldverstrekkers vragen om een door het TMI gevalideerd rapport. Onze taxateurs taxeren voor onder andere Rabobank, FGH Bank, RNHB, ABN AMRO Bank, ING Bank, Direkt Bank, Florius, NIBC, Syntrus Achmea, Delta Lloyd en Aegon. Daarnaast zijn ook diverse gemeenten onze opdrachtgevers.

Landelijk en regionaal
Van kantoren, zorgvastgoed en woningcomplexen tot logistiek, winkelcentra en industrie: we voeren verschillende taxatieopdrachten uit – landelijk en regionaal. Ook onze doelgroep is divers: van financiers, gebouweigenaren en beleggers tot investeerders.

Dynamis
Molenbeek Makelaars is partner in Dynamis. Deze vastgoedsamenwerking kenmerkt zich door regionale kennis met een landelijke dekking. Het uitgangspunt is hierbij de sterke positie in de eigen regio. Wij maken gebruik van onze eigen Dynamis researchafdeling. Daardoor zijn wij uitstekend in staat de laatste ontwikkelingen mee te nemen in de waardering. Door onze landelijke dekking zijn wij in staat om portefeuilles te taxeren door heel Nederland. Eén aanspreekpunt, centrale coördinatie, een opdracht en alle rapporten op dezelfde uniforme werkwijze opgeleverd.


Kunnen wij u helpen met uw taxatie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.