Op zoek naar een vakkundige, betrouwbare makelaar in het bruisende Zuilen in Utrecht? Molenbeek Makelaars staat voor u klaar! Onze experts beschikken over uitgebreide kennis over de Utrechtse woning- en bedrijfsmakelaardij en gaan graag voor u aan de slag met de aan- of verkoop van een onroerend goed in Zuilen. Wij zetten dan ook alles op alles om uw belang maximaal te behartigen. Kortom, zoekt u een makelaar in Zuilen met kennis van zaken, een doortastende werkwijze en persoonlijke benadering? Kies dan voor Molenbeek Makelaars! Wilt u meer weten over onze diensten in Zuilen? Lees gerust verder.

Direct contact met één van onze specialisten opnemen? Klik dan hier.

Kies voor een Molenbeek Makelaar

Door een vinkje te plaatsen gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vindt u in onze Privacy Statement
Makelaar Zuilen

De wijk Zuilen

Zuilen ligt in het noordwesten van Utrecht, in de richting van Maarssen. Tot 1954 was Zuilen een eigen gemeente, maar valt vandaag de dag onder gemeente Utrecht. Het knusse Oud-Zuilen behoort inmiddels tot gemeente Maarssen, maar logischerwijs vormden Zuilen en Oud-Zuilen vroeger één en hetzelfde dorp.

Zuilen is een echte volksbuurt. Veel bewoners wonen hier al geruime tijd en zijn niet van plan om ooit nog te verhuizen. Desalniettemin huisvest Zuilen ook vele starters, studenten en bedrijven. De wijk is dan ook erg populair laatste jaren, hoewel dat sowieso voor geheel Utrecht geldt. Vanwege de centrale ligging zijn Utrecht en Zuilen een interessante optie voor zowel de woningzoeker als ondernemer.

Bezienswaardigheden, activiteiten en faciliteiten in Zuilen

Zuilen biedt tal van activiteiten voor jong en oud. De Amsterdamsestraatweg vormt de langste winkelstraat van Nederland en loopt strak langs Zuilen. Hier zijn diverse winkels, restaurants en cafés te vinden. Ook zijn er verscheidene supermarkten in de wijk en beschikt Zuilen over een treinstation.

In Zuilen en omgeving zijn legio sportclubs en verenigingen te vinden, zoals USV Elinkwijk, de Zuilense Tennis Club en HMS Handbal. Bovendien is het gros van andere sportverenigingen in Utrecht gemakkelijk met de fiets, auto of het openbaar vervoer te bereiken. Kortom, de sportieveling zit goed in Zuilen.

Ter hoogte van Zuilen ligt het Julianapark, waar men ’ s zomers heerlijk kan zitten of een mooie wandeling kan maken. Bovendien worden hier regelmatig festivals georganiseerd. Achter het Julianapark bevindt zich een industrieterrein waar, naast vele bedrijven en een stadswerf, zich de Werkspoorkathedraal bevindt. Ook hier vinden regelmatig evenementen plaats. Voor degene die verkoeling zoekt, zijn de Maarsseveense plassen vanuit Zuilen zowel met de fiets als auto goed bereikbaar.

Uw aankoopmakelaar in Zuilen

Molenbeek Makelaars gaat graag voor u aan de slag om hét perfecte onroerend goed in Zuilen te vinden dat bij uw wensen past. Daarbij ontzorgen wij u van A tot Z. Als aankoopmakelaar nemen wij onder andere de volgende zaken voor onze rekening:

  • Vooronderzoek: dankzij onze kennis van de woning en bedrijfsmakelaardij in regio Utrecht hebben wij een goed beeld van de mogelijkheden in Zuilen. Na ons vooronderzoek bieden

wij u een helder overzicht van interessante opties en nemen met u door wat de voor en tegens van deze opties zijn.

  • Bezichtigingen: wij gaan graag met u mee een onroerend goed in Zuilen bezichtigen. Vier ogen zien immers meer dan twee! Bovendien letten wij op zaken waar u zelf wellicht niet aan denkt. Als er veel gegadigden voor een woning of pand zijn, geeft het hebben van een aankoopmakelaar u mogelijk een voordeel. U laat hiermee aan de verkoper zien dat u een serieuze kandidaat bent.
  • De onderhandelingen: als potentiële koper bent u natuurlijk emotioneel betrokken bij de aankoop van een onroerend goed. Het is dan verstandig om een expert met een nuchtere blik bij de onderhandelingen te betrekken. Molenbeek Makelaars onderhandelt graag namens u met de verkopende partij. Wij zorgen ervoor dat u een juiste, reële prijs biedt en niet meer uitgeeft aan het pand dan dat dit waard is.
  • Rondmaken van de koopovereenkomst: wij controleren of alles in de koopovereenkomst staat, of het document inhoudelijk klopt en geven eventueel uitleg over zaken die niet duidelijk zijn.

Wat is uw huis waard?

Uw verkoopmakelaar in Zuilen

Als verkoopmakelaar zijn wij u vanzelfsprekend ook graag van dienst. Wilt u een onroerend goed in Zuilen verkopen? Dan regelen wij onder andere het volgende voor u:

  • Vooronderzoek: We onderzoeken uw huis al vóór de eerste ontmoeting. We analyseren de markt om te achterhalen welke waarde uw onroerend goed vertegenwoordigt. We bepalen de waarde van uw pand door deze te vergelijken met soortgelijke panden in Zuilen en door te kijken hoe snel deze huizen zijn verkocht. We kijken ook naar het aanbod van woningen in de omgeving van Zuilen en hoe de markt de afgelopen periode is veranderd.
  • Verkoopstrategie en verkoopprijs bepalen: aan de hand van het vooronderzoek bepalen we samen met u de verkoopstrategie en verkoopprijs. Hierin zijn uw wensen leidend. Met een lagere prijs bereiken we een bredere doelgroep en wordt er wellicht meer overboden, maar het is ook mogelijk om vanaf het begin hoog in te zetten. Er zijn hier dus heel wat strategische beslissingen te nemen.
  • Promotie van het onroerend goed: hierna doen we alles wat nodig is om het pand in Zuilen aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. We sturen iemand die professionele foto’s en video’s maakt en maken een strakke brochure in papieren en digitale vorm.
  • Bezichtigingen en biedingen: wij plannen voor u de bezichtigingen en geven geïnteresseerden een rondleiding door uw woning. Wanneer zij een bod doen, leggen wij dit aan u voor en nemen de onderhandelingen voor onze rekening.
  • Koopovereenkomst en overdracht: De koopovereenkomst wordt opgesteld nadat de overeenkomst bereikt is. Wij leggen alle belangrijke zaken in dit document vast. Een taxatie zal nodig zijn voor de hypotheekaanvraag. Nadat de hypotheekaanvraag van de koper aanvaard is, zorgt de notaris voor alle juridische aspecten van de overdracht. We controleren of alle afspraken met u en de koper zijn nagekomen. Nadat u en de koper de akte van levering tekenen, is de overdracht voltooid

Vragen of opmerkingen?

Kortom, wij helpen u graag met de aan- of verkoop van uw onroerend goed in Zuilen! Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!