9354

De kracht van delen

Research

Molenbeek Makelaars Utrecht maakt gebruik van de Research afdeling van Dynamis. Daardoor zijn wij altijd op de hoogte van wat er zich landelijk en lokaal op de vastgoedmarkt afspeelt. Op deze manier kunnen wij u van een goed onderbouwd advies voorzien. Er komen rapporten uitvoort van de kantorenmarkt, de bedrijfsruimtemarkt, de winkelmarkt, de logistieke markt en de woningmarkt. Onze rapporten verdwijnen niet in de archiefkast. Molenbeek Makelaars is graag uw kennispartners.

Kantorenmarkt

De Sprekende Cijfers rapportage beslaag 26 kantorenmarktenregio's. Er wordt jaarlijks in februari een Sprekende Cijfers editie uitgebracht voor het komende jaar. Elk kwartaal volgt er een update met de laatste ontwikkelingen op de kantoren markt. De regionale marktkennis stelt ons als Dynamis in staat om de rapportages per regio op te stellen. Dit is onmisbaar gezien de verschillende marktontwikkelingen in de verschillende regio's. Onze makelaars vertellen u graag meer over deze marktontwikkelingen.

Bedrijfsruimtemarkt

Het rapport Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtenmarkten analyseert 28 regio's in Nederland. Hierbij wordt ingegaan op de dynamiek binnen de bedrijfsruimtemarkt in verschillende regio's in Nederland. Hierbij wordt er gekeken naar aanbod- en opnameontwikkeling, prijsontwikkeling en de verwachte vraag naar bedrijfsruimte.

8183
De bedrijfsruimtemarkt is voor het tweede jaar op rij ruimer geworden in de regio Utrecht

Winkelmarkt

Het rapport van Sprekende Cijfers winkelmarkten geeft informatie over 29 hoofdwinkelgebieden. Deze gebieden zijn verspreid over het land. Hierbij wordt er gekeken naar de leegstandontwikkeling, het aanbod en naar de opname van winkels. De retailscan geeft beleggers, ontwikkelaars, overheden, researchers en retailers inzicht in de ontwikkelingen in de retailmarkt.

8175
Het centrale winkelgebied van Utrecht kent weinig leegstand

Logistiek

Het rapport Sprekende Cijfers Logistiek is een aanvulling op het rapport van de bedrijfsruimtenmarkten. Hierbij is gekeken naar de 15 meest relevante logisitieke regio's, waarbij gekeken is naar de trends en ontwikkelingen en de daarbij horende verwachtingen. Daarnaast is gekeken naar het actuele aanbod en de recente transacties zowel door het hele land als specifiek voor Utrecht. Er is een groot aantal nieuwe logistieke objecten, dit kan betekenen dat er een mismatch is tot het huidige aanbod en de vraag.

Woningmarkt

De rapporten van Sprekende Cijfers Woningmarkten geeft het Nederlandse markbeeld weer en daarnaast wordt er aandacht gegeven aan de regionale woningmarktontwikkelingen. De woningmarkt is dynamisch en per regio zijn er grote verschillen. Door de aanhoudende marktdruk blijven de woningprijzen in Nederland stijgen.

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.