Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht

Geschreven door drs. Gert-Jaap van Keulen MRICS op 10 februari 2023

Namens een particuliere belegger heeft Molenbeek Makelaars het Rijksmonumentale Kantongerecht gelegen aan de Hamburgerstraat 30 in Utrecht als belegging aangekocht.

Het complex is rond 1912 gebouwd in het stadscentrum ter huisvesting van een kantongerecht. De ingenieur-architect van Justitie W.C. Metzelaar ontwierp op het terrein van de voormalige Paulusabdij het gebouw op een L-vormige plattegrond.
Het bouwwerk is onderkelderd met daarboven twee bouwlagen en schilddaken, voornamelijk vormgegeven in een van de neorenaissance afgeleide bouwstijl.
De gevels zijn grotendeels uitgevoerd in tweekleurig metselwerk. Het gebouw vormt een ensemble met een besloten pleintje inclusief onder meer op nummer 28 het voormalige Paleis van Justitie.

Tot omstreeks 2000 is het in gebruik geweest als gerechtsgebouw waarna het casco volledig is gerenoveerd en vervolgens is opgeleverd aan haar huidige gebruiker het management consultancy bureau House of Performance (hop) die het met veel oog voor detail hebben afgebouwd tot een modern kantoor in een klassiek jasje.

Molenbeek Makelaars heeft het aankoopproces mogen begeleiden. De juridische begeleiding werd verzorgd door KienhuisHoving advocaten en notarissen en de fiscale begeleiding door RSM Netherlands.

Het inschakelen van een Molenbeek Makelaars bedrijfsmakelaar helpt u verder bij het aankoop en/of aanhuurproces van alle soorten en vormen van zakelijk of maatschappelijk vastgoed.
Wij ontvangen u graag voor een persoonlijke kennismaking of een oriënterend gesprek.

Neem nu vrijblijvend contact met ons op

Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht 
drs. Gert-Jaap van Keulen MRICS
Neem contact op met drs. Gert-Jaap

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Namens onze opdrachtgever hebben wij de verkoop mogen begeleiden van deze fraaie rijksmonumentale belegging met NSW-rangschikking. Het complex is langjarig verhuurd...
De Poort 42 te Houten

De Poort 42 te Houten

Deze prachtige kantoorvilla heeft een totale metrage van circa 396 m² en is gelegen aan de Poort 42 te Houten. In 1877 werd de bouw van de toenmalige burgemeesterswoning,...
Bekijk overzicht