Creatieve kantoorruimte Jin Jersey

Geschreven door drs. Gert-Jaap van Keulen MRICS op 23 juni 2020

Het bedrijfsverzamelgebouw Jin Jersey aan de Vrieslantlaan in Utrecht is in de jaren ’60 gebouwd als jersey- en tricotagefabriek. Het is een pand met twee gezichten, van de buitenkant ziet het eruit als een jaren ’60 kantoorpand. Achter het kantoorgedeelte ligt echter de voormalige fabriekshal. Nadat de laatste gebruikers uit het pand zijn vertrokken was het tijd voor een transformatie. De naam van het bedrijf dat ooit de eerste gebruiker van het pand was, is nu weer de naam geworden voor het kleurrijke verzamelgebouw voor ondernemers die zich niet alleen in hun werk creatief willen onderscheiden.

Miami

Om een aansprekend beeld te realiseren passend bij het nieuwe gebruik van de Vrieslantlaan 6, is inspiratie gehaald uit de jaren ’60 basis van het pand: geglazuurde bakstenen in zachtgeel, donker- en azuurblauw en een geprofileerde gevel beëindiging. De ranke kozijnen met veel glas en de industriële glaskappen in het dak van het voormalige productiegedeelte. Jin Jersey is te midden van de Utrechtse woonboulevard een tropische verassing geworden! Een Miami style ‘60’s verzamelgebouw voor ondernemers die graag op een uitgesproken en onderscheidende locatie willen werken.

Kantoren

Het gebouw heeft een totale oppervlakte van circa 3500 m² en er zijn ruimtes beschikbaar vanaf 10 m². Er zijn zo’n 30 kantoren van verschillende grootte gecreëerd. Deels binnen de bestaande structuur en deels door nieuw ontworpen units centraal in het pand te plaatsen. Elke zone binnen het pand heeft zo zijn eigen karakter, van meer gesloten en terughoudender in kleur en materiaal, tot ruimtes met veel glas en lichtinval en meer uitgesproken kleuren. Alle oude elementen zijn zo veel mogelijk intact gelaten en allemaal voorzien van een frisse laag kleur. Naast de kantoren is er nog genoeg ruimte over voor losse werkplekken. Maar zijn er ook plekken waar je elkaar kunt ontmoeten of even kunt lunchen.

Locatie

Jin Jerseybevindt zich op het bedrijventerrein Kanaleneiland, op het adres Vrieslantlaan 6. Dit bedrijventerrein is voornamelijk bekend door haar functie als woonboulevard met grote winkels als IKEA, Leen Bakker en Kwantum. Deze locatie is zowel met de fiets, het OV als met de auto zeer goed te bereiken.

Jin Jersey is goed bereikbaar, zo ben je er met de fiets in 10 tot 15 minuten vanaf Utrecht CS of bijvoorbeeld Het ledig erf. De openbaar vervoerverbindingen naar Jin Jersey zijn goed. De Vrieslantlaan ligt op een paar minuten lopen van de sneltramhalte Kanaleneiland Zuid. Vanaf hier vertrekken verschillende trams in de richtingen van Utrecht CS, IJsselstein en Nieuwegein. Ook vertrekken verschillende bussen nabij Jin Jersey die de Vrieslantlaan verbinden met overige delen van Utrecht en daarbuiten. Door de centrale ligging van Utrecht is Jin Jersey met de auto uitstekend bereikbaar vanuit de rest van Nederland. De Vrieslantlaan is gelegen nabij afrit 17 van de ring A12. Vanaf hier zijn de A2, A27 en A28 binnen enkele minuten te bereiken. Je bent binnen 25 minuten in het centrum van Amsterdam, maar ook bijvoorbeeld Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch en Arnhem zijn snel te bereiken.

Creatieve kantoorruimte         Jin Jersey
drs. Gert-Jaap van Keulen MRICS
Neem contact op met drs. Gert-Jaap

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Belegging verkocht, Ridderhofstad Kasteel Geerestein te Woudenberg

Namens onze opdrachtgever hebben wij de verkoop mogen begeleiden van deze fraaie rijksmonumentale belegging met NSW-rangschikking. Het complex is langjarig verhuurd...
Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht 

Belegging aangekocht, Voormalig Kantongerecht Utrecht

Namens een particuliere belegger heeft Molenbeek Makelaars het Rijksmonumentale Kantongerecht gelegen aan de Hamburgerstraat 30 in Utrecht als belegging aangekocht.
Bekijk overzicht