Lexima huurt nieuw hoofdkantoor van 3.116 m² in Amersfoort

Geschreven door drs. Gert-Jaap van Keulen MRICS op 25 april 2024

Lexima heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van 3.116 m² en 80 parkeerplaatsen in het gebouw Amsterdamseweg 51 A/B te Amersfoort. Door de strategische ligging ten opzichte van de binnenstad en het station van Amersfoort als ook de uitstekende autobereikbaarheid is voor deze locatie gekozen.

Het kantoorgebouw Amsterdamseweg 51A/B is gelegen op het bedrijventerrein ‘De Isselt’, een locatie met een strategische en aantrekkelijke ligging nabij de Amersfoortse binnenstad, het centraal station en het moderne Eemplein. De locatie is uitstekend bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Ook is het centrum van Amersfoort op loopafstand gelegen en is het centraal station gemakkelijk bereikbaar. Mede hierdoor heeft Lexima deze locatie gekozen voor hun toekomstige kantoor, het bedrijf zal meerdere bedrijfsonderdelen op deze locatie samenvoegen.

Het gebouw grenst aan het gebied de Kop van Isselt, een dynamische omgeving waarin het bedrijventerrein gedeeltelijk wordt getransformeerd naar een nieuwe, duurzame en unieke stadswijk om in te wonen, werken, recreëren en te ontmoeten.

Het totale kantoorgebouw meet 4.701 m², is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en beschikt over grote open vloervelden. Vanwege het vertrek van Ormco kwam een groot gedeelte van de kantoorruimte in het gebouw voor verhuur beschikbaar. De kwaliteit van het gebouw in combinatie met de strategische ligging heeft Lexima doen besluiten vanuit Leusden naar deze locatie in Amersfoort te verhuizen, het stelt de organisatie in staat om de snelle groei verder te faciliteren. Met de verhuur aan Lexima is het gebouw weer volledig langjarig verhuurd.

CBRE begeleidde de vertrekkend huurder en verhuurder in deze transactie, Lexima werd geadviseerd door Molenbeek Makelaars, partner in Dynamis.

Lexima huurt nieuw hoofdkantoor van 3.116 m² in Amersfoort
drs. Gert-Jaap van Keulen MRICS
Neem contact op met drs. Gert-Jaap