Draaiweg 44 , 3515 EM, Utrecht

  € 80 p/m² p.j.
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  Object De Sint-Joseph is in 1901 gebouwd nadat de groei van de Vogelenbuurt en Lauwerecht de vraag naar een plek voor religieuze samenkomsten vergrootte. De kerk werd gebouwd aan de randen van de toenmalige bebouwing van de stad nabij het Zwarte Water. In de...

  Toon meer

  Kenmerken

  Downloads

  Object
  De Sint-Joseph is in 1901 gebouwd nadat de groei van de Vogelenbuurt en Lauwerecht de vraag naar een plek voor religieuze samenkomsten vergrootte. De kerk werd gebouwd aan de randen van de toenmalige bebouwing van de stad nabij het Zwarte Water. In de begindagen was de kenmerkende kruiskerk tot in de verre omtrek te zien en trok de kerk mensen aan van ver buiten de Utrechtse stadsgrenzen. De Sint Joseph, gewijd aan Jozef van Nazareth is ontworpen door Gerardus Adrianus Ebbers, een leerling van de Duitse architect Alfred Tepe. Tepe was lid van de het Bernulphusgilde, een gilde waarbij de neogotische, of Utrechtse School centraal stond. Het interieur van deze neogotische kerk is ontworpen door door Otto Mengelberg en zijn zoon. Mengelberg was gespecialiseerd in gebrandschilderd glas en werkte onder andere aan de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

  Het interieur van de Sint-Joseph is in de loop van de twintigste eeuw aangepast. Zo werd in 1905 het eerste gebrandschilderde raam geplaatst waarop het kerstverhaal te zien is. In de verdere jaren werden meerdere ramen geplaatst waarop diverse verhalen worden getoond. Op ieder glas is de heilige Sint Jozef afgebeeld. Tijdens de restauratie in 1997 is het raam boven de ingang vervangen voor de huidige door Jack Valk ontworpen compositie. In 1913 werd het uit zandsteen gemaakte hoofdaltaar geplaatst. Het orgel is in eerste instantie gebouwd voor de Johannskirche in Barmen in 1792, door de Duitse orgelbouwer Friedrich Bernard Meyer waarna het orgel in 1920 gekocht werd door de Utrechtse parochie. Het orgel heeft sinds 2003 een rijks monumentale status. en is in 2008 volledig gerestaureerd door de Utrechtse firma gebr. Van Vulpen waarna het orgel in zijn volle glorie is teruggebracht. Het interieur van de St. Joseph kenmerkt zich door de vele versieringen en markante beelden. Zo beschikt de kerk over een bijzonder uitgevoerde lambrisering, kerkbanken en zijaltaren die vervaardigd zijn door de Utrechtse kunstenaar Uiterwaal en zijn aangebracht ter viering van het vijftigjarig bestaan van de kerk. Ook de veertien kruiswegstaties, daterende uit 1916 zijn zeer beeldvormend en bijzonder te noemen.

  De kerkbanken zijn inmiddels niet meer aanwezig.

  Oppervlakte
  Het object heeft een vloeroppervlakte van 1.201 m² BVO welke conform de NEN 2580 normering is ingemeten.

  Begane grond: 1.059 m² BVO
  1e verdieping: 142 m² BVO

  Opleveringsniveau
  Het gebouw wordt in de huidige staat 'as is where is' opgeleverd.

  Huurprijs
  De huurprijs van het object bedraagt € 80,- per m² per jaar, te vermeerderen met BTW.

  Servicekosten
  Huurder dient zelfstandige contracten af te sluiten met de desbetreffende (nuts)bedrijven.

  Energielabel
  Het gebouw betreft een monument, een energielabel is daarom niet van toepassing.

  Omgeving
  De Draaiweg is gelegen in de Utrechtse Staatsliedenbuurt welke grenst aan de populaire buurt Tuinwijk en de Vogelenbuurt. De Tuinwijk is ontstaan na 1900 en is grotendeels gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school. De Staatsliedenbuurt is in de jaren 50 gebouwd om de stedelijke druk op de Tuinwijk te verlichten en is vandaag de dag een geliefde omgeving om te wonen. Vanaf de Draaiweg liggen diverse winkels en gezellige horeca op loopafstand.

  Bereikbaarheid
  Per auto
  De Draaiweg is gelegen nabij diverse uitvalswegen. Vanaf hier zijn de rijkswegen A2, A12, A27 en A28 goed bereikbaar.

  Per openbaar vervoer
  Nabij de Draaiweg stoppen bussen in de richting van Utrecht-CS en Overvecht.

  Parkeren
  In de omgeving is voldoende betaalde parkeergelegenheid beschikbaar.

  Oplevering
  In overleg.

  Bestemming
  De bestemming van het object betreft 'maatschappelijk', dit houdt in dat het navolgende gebruik is toegestaan:
  - Activiteiten die passen bij het doel zijn toegestaan, zoals het gebruiken van ruimtes voor scholen, medische en paramedische diensten, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf, buurtactiviteiten, het aanleggen en gebruiken van tuinen en erven, verkeers-, parkeer-, groen- en speelvoorzieningen.

  Huurtermijn
  5 (vijf) jaar met verlengingstermijnen van telkens 5 (vijf) jaar.

  Huurbetaling
  Per 1 (één) maand vooruit.

  Opzegtermijn
  12 (twaalf) maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

  Zekerheidsstelling
  Een bankgarantie/waarborgsom ter grootte van 3 maanden bruto betalingsverplichting.

  Indexering
  Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI voor alle huishoudens (2015 =100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

  BTW
  Indien huurder niet aan het “90%-criterium” voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

  Huurcontract
  Op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

  Toon meer

  Algemeen

  Huurprijs € 80 p/m² p.j.
  Servicekosten BTW belast Ja
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie maatschappelijk vastgoed
  Bouwjaar 1901
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Draaiweg 44
  Plaats Utrecht
  Provincie Utrecht
  Land Nederland
  Ligging
  • In woonwijk

  Onderhoud

  Onderhoud binnen Goed
  Onderhoud buiten Goed

  Bedrijfstakken in

  Ontdek het maatschappelijk vastgoed

  Draaiweg 44, 3515 EM, Utrecht
  Draaiweg 44, 3515 EM, Utrecht

  Locatie

  Draaiweg 44, 3515 EM, Utrecht

  Schaduwwijzer

  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.