Zonnenburg 1 , 3512 NL, Utrecht

  € 2.500 p.m.
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  Omgeving Dit unieke object is direct aan de Singel gelegen met prachtig uitzicht op Park Servaasbolwerk/Sonnenborgh. Het object waarin ca. 55 m² incl. toebedeling beschikbaar is, bevindt zich in de kantoorruimte op het bastion en een deel van de verdedigingsmuur...

  Toon meer

  Kenmerken

  Omgeving
  Dit unieke object is direct aan de Singel gelegen met prachtig uitzicht op Park Servaasbolwerk/Sonnenborgh.

  Het object waarin ca. 55 m² incl. toebedeling beschikbaar is, bevindt zich in de kantoorruimte op het bastion en een deel van de verdedigingsmuur rond het stadshart van Utrecht, welke door keizer Karel V is gebouwd in de 16e eeuw. Keizer Karel V bouwde dit bastion en nog drie andere bastions om de stad te verdedigen tegen een nieuw wapen, namelijk het verrijdbare kanon.
  Buys Ballot zorgde er medio 19e eeuw voor dat de Sterrenwacht van de Smeetoren, waar reeds meteorologische waarnemingen werden gedaan, naar de Sonnenborgh verhuisde, tegenwoordig ook wel bekend als het KNMI. Het sterrenkundig instituut in Utrecht is in 2012 opgeheven. Stichting De Koepel was tot eind 2013 gevestigd in Sonnenborgh.

  De voor de verhuur beschikbare kantoorruimte bevindt zich in een van de gebouwen van de voormalige sterrenwacht. In een ander deel van dat gebouw en in de twee naastliggende gebouwen bevindt zich ‘Sonnenborgh, museum & sterrenwacht’, een publiekssterrenwacht en museum voor weer- en sterrenkunde.

  Object
  Het betreft een zelfstandige kantoorruimte van circa 315 m² VVO verdeeld over de begane grond en 1e verdieping. Het object wordt op dit moment gerenoveerd en hoogwaardig afgewerkt, naar verwachting zijn de werkzaamheden halverwege maart 2020 gereed.

  Indien er extra ruimte nodig is voor bijvoorbeeld vergaderingen of grotere bijeenkomsten en evenementen, dan kan men deze huren bij Museum Sonnenborgh aan de Zonnenburg 2&3. Het museum biedt unieke vergaderruimten aan waar eventueel ook voor catering kan worden gezorgd.

  Huurprijs
  De huurprijs van het object bedraagt € 6.460,- per maand te vermeerderen met BTW.

  Servicekosten
  Ten aanzien van de servicekosten voor de levering van warmte en water zal huurder een vaste vergoeding aan verhuurder betalen van € 15,00 per m²/per jaar te vermeerderen met BTW.
  Doorbelasting zal middels factuur, per kwartaal aan verhuurder geschieden en de indexering van de water- en energieleverancier zal jaarlijks door huurder worden benoemd aan verhuurder en worden doorbelast.

  Ten aanzien van de aansluiting elektra dient huurder zelfstandig een contract af te sluiten bij een desbetreffend nutsbedrijf.

  Opleveringsniveau
  Het object zal schoon en ontruimd worden opgeleverd in gerenoveerde staat, onder andere voorzien van de navolgende voorzieningen:

  - deels marmeren vloer en deels PVC;
  - toiletvoorziening op begane grond en 1e verdieping;
  - keuken voorzien van inbouwapparatuur;
  - douche op de 1e verdieping;
  - balkon op de 1e verdieping met uitzicht op de Singel;
  - patio op de begane grond met berging.

  Bestemming
  De bestemming van het object is 'Cultuur en ontspanning-2' met de functieaanduiding 'kantoor'.

  Bereikbaarheid
  Eigen vervoer
  De Zonnenburg is ten zuiden gelegen van het centrum van Utrecht en is gemakkelijk bereikbaar via de Maliebaan en Maliesingel. De Rijkswegen A27, A28 en A12 zijn op enkele autominuten afstand gelegen.

  Openbaar vervoer
  Het object is eveneens uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer middels diverse bushaltes, welke op loopafstand zijn gelegen.

  Parkeren
  Betaald parkeren of middels een parkeervergunning is mogelijk aan de Nieuwegracht of de Maliesingel.

  Beschikbaarheid
  Medio maart 2020.

  Huurtermijn
  Flexibele huurtermijn, vanaf 1 (één) jaar bespreekbaar.

  Huurbetaling
  Per kwartaal vooruit.

  Opzegtermijn
  12 (twaalf) maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

  Zekerheidsstelling
  Een waarborgsom ter grootte van 3 maanden bruto betalingsverplichting.

  Indexering
  Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI voor alle huishoudens (2015 =100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

  BTW
  Indien huurder niet aan het “90%-criterium” voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

  Huurcontract
  Op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

  Bijzonderheden
  Deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verhuurder. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

  Toon meer

  Algemeen

  Huurprijs € 2.500 p.m.
  Servicekosten € 300 per vierkante meters per jaar
  Servicekosten BTW belast Ja
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie kantoorruimte
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Zonnenburg 1
  Plaats Utrecht
  Provincie Utrecht
  Land Nederland
  Ligging

   Bedrijfstakken in

   Ontdek de kantoorruimte

   Zonnenburg 1, 3512 NL, Utrecht

   Locatie

   Zonnenburg 1, 3512 NL, Utrecht

   Schaduwwijzer

   Vragen over dit pand?
   Maak een afspraak via onze online tool.