Het Dingemanshuys
Het Dingemanshuys

Dingemanshuys

Het Dingemanshuys is ontworpen en gebouwd in de jaren '60 als vrijstaande villa met kantoor, door en voor de familie Dingemans. De tweede generatie Dingemans heeft het pand inmiddels verlaten en de monumentale voormalige woon- werkvilla zal worden herontwikkeld. In het oude gedeelte van het pand komen drie stadsvilla's, bestaande uit twee verdiepingen. Op de tweede verdieping zal het oorspronkelijke appartement geheel worden gemoderniseerd met behoud van de monumentale elementen. Kenmerkend is de toren die het pand een unieke uitstraling geeft.

Het Dingemanshuys

De woningen en het penthouse

De drie woningen bestaan allen uit twee verdiepingen, het souterrain en de begane grond. Twee woningen bevinden zich op de kop van het gebouw, deze zijn respectievelijk ca. 120 m² en 145 m². Deze woningen en het daar boven gelegen appartement beschikken over een gezamenlijke entree. De derde woning is gelegen aan de achterzijde van het pand en benut hiermee de gehele breedte van het gebouw met een grootte van ca. 145 m². Deze woning beschikt over een eigen entree aan de Huizingalaan.

Het prachtige ruime penthouse beslaat de gehele bovenste verdieping van het pand en de toren met een woonoppervlak van in totaal ca. 231,5 m². Het penthouse heeft toegang via de centrale entree aan de voorzijde van het pand.

Het Dingemanshuys

De ligging

Het Dingemanshuys heeft een prachtige ligging aan het water. De villa ligt in de Zeeheldenbuurt, aan de rand van de wijk Wittevrouwen, grenzend aan de Voorveldse Polder. In deze buurt zijn diverse winkels, restaurants, cafeetjes en sportvoorzieningen te vinden. Het ligt op loopafstand van het mooie Wilhelminapark, de Biltstraat en de Burgemeester Reigerstraat. Binnen tien minuten fietsen bent u zowel in de oude binnenstad van Utrecht als bij Utrecht Science Park. Er is een goede aansluiting op de uitvalswegen en het openbaar vervoer. De buurt heeft ruime parkeergelegenheden voor bewoners. Kortom, de ideale ligging voor wie houdt van rust en groen en toch dichtbij de levendigheid van het centrum van Utrecht wil wonen

Planning en informatie -  56499

Planning en informatie

De woningen komen eind januari definitief in de verkoop en bij interesse kunt zich inschrijven zodat wij u direct op de hoogte kunnen houden.

Blijf op de hoogte

Van plan om een nieuwbouwwoning te kopen?

Doe eerst een gratis waardebepaling! Zo krijgt u een indicatie van uw huidige woningwaarde en weet u precies wat uw mogelijkheden zijn.

Gratis waardebepaling aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie